HAJDUK - DINAMO Marijan Pušnik: Tanka je crta od genija do luđaka!

Utorak, 09. kolovoza 2016. 14:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Ja mom tati, koji ima 82 godine, kažem 'već si dovoljno odrastao da ne čitaš novine, pitaj mene, kaže Pušnik

 

Marijan Pušnik u srijedu (19) igra prvi derbi protiv Dinama, trener Hajduka zna što ga čeka:

- Znam što je pred nama, znam da je to grad Split i da je euforija velika jer smo dobro krenuli u prvenstvu i Europi. Da se mene pita, bilo bi najbolje za hrvatski nogomet da ovu utakmicu ne igramo sada, nego poslije, da budemo odmorni. Imamo Dinamo, pa Osijek, Maccabi, Rijeku... Ulazimo u jaki ritam i zbog toga se nadam da će moji momci dati sve od sebe. Pred nama je sad najvažnijih tri tjedna u prvenstvu, sad će se vidjeti kakvi smo, makar je početak. Od sad će svaka utakmica odrediti vrijednost igrača, mogu se pokazati. Vidim to kao veliku šansu da se napravi nešto što se nije mislilo na početku prvenstva. možemo razuvjeriti sve koji su nas primili s velikom skepsom. Tanka je crta od genija do luđaka i pukovnika do pokojnika. Radostan sam što sam dio toga i što uopće mogu igrati protiv Dinama, Rijeke, Osijeka, Maccabija, kaže Pušnk.

Uslijedilo je pitanje koliko je Dinamo drugačija momčad bez Pjace...

- Ako je na golu rezervni vratar Portugala, ispred njega reprezentativac Schildenfed, pa Rog, Čorić, zatim Soudani, koji je jedan od najboljih koji je tu uopće igrao, onda jedan igrač ne znači puno. Dinamo je dobar tim i bez Pjace.

Koliko je Futacs blizu momčadi, a upitan je da kaže nešto i o novopridošlom Grku...

- Futacs nije u konkurenciji među 18 igrača, on će biti blizu kad ja to procijenim. U veziSavvasa, mi smo ga testirali, gledali, ima neko vrijeme za prilagođavanje, do druge utakmice s Maccabijem će biti taj.

Potom je upitan hoće li napasti Dinamo ili čekati...

- To je dio taktike i vidjet ćemo sutra.

Zatim je uslijedilo pitanje o tome kako je u zadnje vrijeme Hajduk znao primati golove od Dinama u posljednjim sekundama utakmice...

- Prvo što kanim je prenijeti pozitivnu energiju.Ako razmišljaš da ćeš zabiti gol, onda ćeš ga zabiti, ako misliš da ćeš ga primit onda ćeš ga i primiti. Treba se okrenuti na pozitivno.

Ubacio se glasnogovornik Ante Bilić konstatacijom:

- Hajduk nije primio gol nakon 27. minute.

Zatim je nastavio Pušnik:

- To je derbi, sva tri znaka su moguća. Nikad od mene nećete čuti velike najave, nije to dio mog života. Ali pozitiva je dio mog života. I ne vraćanje u prošlost, nego gledanje u budućnost. Nadam se da i u mom govoru primjećujete samo pozitivne rečenice.

Nakon toga je raspravljao s novinarom Slobodne Dalmacije o tome je li predsjednik Ivan Kosuistinu rekao 'rasturit ćemo Dinamo' ili nije, a zatim je nastavio:

- I ova utakmica nosi samo tri boda, znam da je to derbi koji puno znači. Dio moje motivacije je i da igrači znaju da je igrati derbi ponos, čast i privilegija, ali neće biti kraj svijeta ako ne pobijedimo.

Navijačima je poručio:

- Uživajte u nogometu.

Potom je na konstataciju kako u Dinamu najavljuju pobjedu, zaključio:

- Poslije Istre sam otvoreno kazao da je Dinamo izraziti favorit i to nije pila naopako. Ja ću biti vrućeg srca i smirene glave. A to što oni najavljuju u novinama... Ja mom tati, koji ima 82 godine, kažem 'već si dovoljno odrastao da ne čitaš novine, pitaj mene'. Toliko o tome...