HAJDUK - DINAMO Igor Tudor: Momčad se diže, optimistično očekujemo najveći hrvatski derbi

Petak, 21. ožujka 2014. 18:47 Napisao/la  Ivan Jelić

Split, subota (15): Hajduk - Dinamo. Bez obzira na trenutnu bodovnu razliku uvijek je lijepo pobijediti Dinamo, kaže trener Hajduka Igor Tudor

Subotnji derbi između Hajduka i Dinama bez obzira na trenutnu bodovnu razliku podiže adrenalin kod igrača i navijača kluba sa Poljuda. Priznao je to i strateg Splićana Igor Tudor :

- Bez obzira na trenutnu bodovnu razliku uvijek je lijepo pobijediti Dinamo. Zadovoljan sam trenutkom u kojem se Hajduk zadnjih šest utakmica nalazi. Bez obzira što nismo slavili protiv Istre 1961 u Puli, te Osijeka u Gradskom vrtu (obje utakmice su završili neodlučnim ishodom, op. a.), za mene je to kako da smo ostvarili dvije pobjede. Mislim da smo puno bolji i kompaktniji nego što smo bili u prvom dijelu sezone, cijela momčad se diže iz utakmice u utakmicu. Stoga s puno optimizma očekujemo najveći hrvatski derbi, kazao je Tudor.

Dinamo im nedostižnih 10 bodova prednosti, očekujete li da će zaigrati možda malo defenzivnije?

- Siguran sam da će oni ići na pobjedu, jer imaju takav igrački kadar. Preferiraju igru sa 3 napadača kojima se pridodaje iz drugog plana Brozović. Uostalom, treba samo pogledati koliko su golova zabili na posljednjim utakmicama iako to umnogome ovisi o suparniku. Respektiramo ih, ali im nećemo dozvoliti da se raspucaju. Ako u momčadi imate frajere koji zabiju 20-25 golova po sezoni, onda ste u vrhu tablice. Ako imate frajere koji zabijaju 7-10 golova po sezoni, onda se pri dnu tablice.

Koliko priče o odlasku Zdravka Mamića mogu utjecati na igrače Dinama?

- Priče o odlasku Zdravka Mamića iz Dinama neće niti malo utjecati na igrače Dinama.

Bijelima će nedostajati ozlijeđeni Bradarić, još od ranije izvana stroja su vratar Kalinić, Caktaš. Na gol se vraća Stipica, vraćaju se Maloča i Pašalić, koji nisu igrali u Gradskom vrtu zbog tri žuta kartona. Hajdukov trener nezadovoljan je igrom Jozinovića tako da bi na mjestu lijevog bočnog trebao zaigrati Milić, strijelac izjednačujućeg gola u dvoboju sa Osijekom.

Vjerojatni sastav: Stipica, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Anđelković, Sušić, Pašalić, Andrijašević, Kouassi, Maglica

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.