KERUMOV PUČ U HAJDUKU

Napao Andabaka, izvrijeđao Brbića i raspustio NO

Srijeda, 18. srpnja 2012. 12:14 Napisao/la  I. J.

Kerum je izjavio da će on platiti 4,5 milijuna kuna kako bi se Hajduku ukinula suspenzija

Drama na Poljudu u režiji gradonačelnika Splita Željka Keruma. Prvo je na početku sjednice Gradskog vijeća zatražio od vijećnika da razriješe aktualni Nadzorni odbor kluba. Na istoj sjednici pod točkom 32. dnevnog reda vijećnici su trebali potvrditi odluku NO-a koji je Marina Brbića izabrao za novog predsjednika bijelih.

Međutim, u pauzi zasjedanja Gradskog vijeća gradonačelnik Željko Kerum, u društvu bivšeg predsjednika kluba Joška Svaguše, uletio je  na Poljud u prostorije Hajduka. Tu je zatekao Marina Brbića, verbalno ga je izvrijeđao, te je nakon petnaestak minuta napustio klub.  Brbić, koji ni u snu nije očekivao takvu reakciju Keruma, promptno je napustio Poljud vrativši se kući u Tučepe, a prema neslužbenim informacijama obavijestio je predsjednika NO-a Josipa Paladina da odustaje od mjesta prvog čovjeka Uprave Hajduka.

Isto tako Kerum je ispred kafića, koji je u sklopu stadiona, izjavio da će on vlastitim novcem platiti 4,5 milijuna kuna koliko Hajduk mora platiti Šibeniku na ime obeštećenja za Rukavinu kako bi se na taj način skinula suspenzija HNS-a bijelima da bi mogli u nedjelju igrati na premijeri nove prvenstvene utrke protiv Istre 1961 u Puli.

Nakon svega Kerum se vratio na sjednicu Gradskog vijeća i povukao gore spomenutu točku 32. o potvrđivanju odluke NO-a Hajduka koje je Brbića izabralo za predsjednika.

Prema pisanju Dalmacija Newsa, gradonačelnik Željko Kerum  već je ranije na sjednici Gradskog vijeća žestoko napao Jaku Andabaka.

-  Jako Andabak je nepošten! Želi vladati Hajdukom, postavlja svoje ljude, ali to ne može jer on nije većinski vlasnik. Ako želi vladati Hajdukom neka otkupi dionice Grada. Kao predstavnik Grada tražim da se razriješi kompletan Nadzorni odbor, jer u Nadzornom odboru trebaju sjediti predstavnici Grada koji je većinski vlasnik, rekao je Kerum

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.