GRADONAČELNIK U INICIJATIVI

Ivo Baldasar želi smjeniti Marina Brbića

Nedjelja, 26. listopada 2014. 16:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Neću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Hajduka, kaže Brbić


Tematska sjednica Gradskog vijeća o stanju u Hajduku treba se održati 13. studenog. Iz Banovine mjesecima stižu iste poruke da su nezadovoljni radom predsjednika Marina Brbića i Nadzornog odbora na čelu sa predsjednicom Brankom Ramljak.

Gradonačelnik Ivo Baldasar prije nekoliko dana obavio je razgovor s Marinom Brbićem i Brankom Ramljak, na istom je zatražio da podnesu ostavke što su oni apiori odbili. Prema neslužbenim infromacijama Hajduk ne uplaćuje 30 posto iznosa od svake zarađene kune kako je bilo dogovoreno kada je Grad bio jamac za vraćanja klupskog kredita od 30 milijuna kuna. Toliko je novaca bilo potrebno da bi bijeli mogli koliko-toliko funkcionirati.

Gradonačelnik je iznio podatak da je klub napravio novih pet milijuna duga. Kada su gradski vijećnici podigli ruke za davanje jamstva klubu za podizanjem kredita, čelnici Hajduka rezolutno su tvrdili da će oni kroz godinu dana vratiti cjelokupni iznos sa kamatom. Dakako da to nisu napravili. Budući da je Grad Split većinski vlasnik kluba, Baldasar će na tematskoj sjednici predložiti vijećnicima da izglasaju nepovjerenje predsjedniku kluba Marinu Brbiću i predsjednici NO Branki Ramljak.

To neće biti nimalo laka zadaća. Naime, Torcida i Udruga "Naš Hajduk" čvrsto stoje uz čelnike kluba i maksimalno ih podržavaju. Uostalom, prije nešto manje od godine dana, kada su gradski vijećnici odbili dati jamstva za kredit, Nadzorni odbor i Brbić pozvali su Torcidu da dođu prosvjedovati pred Banovinu što su oni napravili. U ponovljenom glasovanju Hajduk je dobio jamstvo za kredit! Za uzvrat Torcida je nagrađena mnogobrojnim povlasticama, Brbić i Ramljak postali su njihovi taoci. Slični scenarij očekuje se ponovno.

- Neću podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Hajduka! Izabrao me Nadzorni odbor koji su izabrali članovi udruge "Naš Hajduk". Samo me Nadzorni odbor može smijeniti. Na tematskoj sjednici uvjerit ćemo vijećnike da dobro radimo, da gradonačelnik iznosi netočne podatke. Neka gradonačelnik pokrene inicijativu za moju smjenu, poručio je Brbić.

Nogomet je ponovno sporedna stvar što se tiče Hajduka.