GRAD SPLIT IZGLASO JAMSTVA

Hajduku dva kredita od 15 milijuna kuna

Ponedjeljak, 15. listopada 2012. 09:00 Napisao/la  I. J.

Tek smo na početku velikog posla jer ukupni dug Hajduka iznosi 89 milijuna kuna, rekao je Marin Brbić, predsjednik Uprave Hajduka

Grad Split izglasao jamstva Hajduku za dva kredita od 15 milijuna kuna! Sa 16 glasova jednoglasno je prihvaćen prijedlog kojim će Grad Split biti jamac splitskom prvoligašu. Ovim potezom zasad je odgođen stečaj Hajduka, a ostaje pitanje da li će klub moći vraćati kredite odnosno koliko će trebati vremena da se Hajduk ponovo nađe u financijskim problemima koji su proteklih godna jedina konstanta. Gradonačelnik Željko Kerum nije prisustvovao glasovanju kao ni predstavnici SDP-a i HNS-a, te Luka Podrug

Inače, izvanredna sjednica Gradskog vijeća počela je u deveti sati i trajala je sat vremena. Sjednica je izazvala veliko zanimanje navijača. Torcida je preko Facebooka pozvala navijače da se već u osam sati ujutro okupe u što većem broju ispred Banovine i da se ne raziđu sve dok gradonačelnik Željko Kerum ne stavi potpis na jamstvo za kredit.

Prvi navijači stigli su pred zgradu Banovine u četiri sata ujutro. Radi se od navijačima iz Livna, Ivanu Šimiću i Tihomiru Bodulušiću, dok im se u sedam sati priključio Ivica Buzolić. Nešto prije osam sati došli su treneri iz omladinske škole Hajduka. Zaštitari su postavili zaštitne ograde, dok se veliki broj policijskih specijalaca raspodijelio oko cijele Banovine. Oko dvije tisuće navijača skupilo se pred Banovinom čekajući ishod.

- Gradonačelnik će mene ovlastiti da potpišem svu potrebnu dokumentaciju, to se upravo priprema i biti će gotovo do kraja tjedna. Prije svega treba pričekati da Agencija za tržišno natjecanje da svoju suglasnost. Svi smo u stanju pripravnosti, ja ću potpisati jamstvo, izjavila je dogradonačelnica Anđelka Visković.

Marin Brbić, predsjednik Uprave Hajduka, nije krio zadovoljstvo izglasanim jamstvom.

- Ovo je hitna pomoć, došli smo do bolnice, sada nastavljamo s daljnjom terapijom i liječenjem. Hajduk je odlukom gradskih vijećnika spašen od stečaja. Sada nam je najvažnije, kada Agencija za tržišno natjecanje da zeleno svijetlo, da platimo najvažnije obveze prema igračima, trenerima i djelatnicima. Tek smo na početku velikog posla jer ukupni dug Hajduka iznosi 89 milijuna kuna i trebat će puno rada i pravih odluka Nadzornog odbora da bi se Hajduk financijski stabilizirao, rekao je Marin Brbić.

PXL 121015 68Navijači Hajduka ispred Banovine/Foto Ivana Ivanović/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.