Goran Vučević: Ako smo mogli ravnopravno igrati s Dinamom, ne vidim zašto ne bismo s Rijekom

Petak, 17. travnja 2015. 14:53 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam bio zadovoljan njegovim igrama i ponašanjem, ne treba mi takav igrač u svlačionici.  Za mene je to čvrsta odluka, dok sam ja tu njega neće biti, kaže Vučević o Maloči

oran Vučević na početku trećeg trenerskog mandata na klupi Hajduka igra protiv Rijeke. Prije utakmice protiv rijeke Vučević je udaljio iz prve momčadi kapetana Marija Maloču, koji je premješten u drugu momčad:

- Nisam bio zadovoljan njegovim igrama i ponašanjem i ne treba mi takav igrač u svlačionici. Upravo zato što je kapetan, mora biti desna ruka treneru. Za mene je to čvrsta odluka, dok sam ja tu njega neće biti, kaže Vučević, koji ističe pozitivnu reakciju igrača:

- Istina, dugo smo boravili na stadionu, vladala je disciplina i dobro smo radili. Priključio sam mnogo mladića kao što sam i najavio, bit ću apsolutni vladar situacije u svlačionici. Momčad će biti mlađa i življa, u smislu protoka lopte i kvalitete igre. Ne mogu garantirati rezultate, ali bit će to korak prema naprijed za cijeli klub bez obzira na rezultat, govori Vučević.

Na opasku kako su nedisciplinu pokazali i Sušić i Milevski, Vučević je rekao:

- Kažnjeni su, dogodilo se što se dogodilo, riješeno je i ostalo je u četiri zida.

Rijeka nije protivnik za vađenje...

- Mislim kako su kvalitetna momčad koja u kontinuitet igra dobro. Za nas je ključ utakmice obrana jedan na jedan. Pokušavali smo u ovih tjedan dana da momčad izgleda puno brže. Nikad nisam izlazio sa sastavom, ali mladi su igrači blizu prve postave. Ja sam siguran kako ću psihički pripremiti momčad za tu utakmicu, ako napravimo sve što smo planirali, bit ćemo zadovoljni u svlačionici nakon utakmice. Ako smo mogli s Dinamom ravnopravno igrati, ne vidim zašto ne bismo s Rijekom.

Jedna je promjena sigurna, Vučević je odredio tko će zamijeniti ozlijeđenog vratara Kalinića:

- Grbić će braniti. Imamo situaciju koja nije dovoljno informirana u javnosti. Moj stav je bio da moramo naći ozbiljnijeg golmana, jer nisam želio da vratar mlade momčadi sjedi na klupi. Vuković je bio prvi pick, nije ga se moglo dovesti, doveli smo golmana iz Slovenije da bude rezervni golman. Ako dođe do ozljede da prvi golman bude Grbić, a ne Ranilović. Ozbiljnost je nalagala da dovedemo jednog takvog vratara i po meni je sto posto ispravna odluka, objasnio je Vučević, ali očigledno je da se njegovo razmišljanje nije sprovodilo na terenu.

- Puno toga se nije sprovodilo u djelo, međutim, nikad se nisam miješao treneru u posao. Organizacijski smo morali izgledati bolje i to je bio moj posao.

Pred Hajdukom su dva važna dvoboja, najprije jadranski, a zatim i gradski derbi.

- Rijeka i Split mogu nam definitivno odrediti sezonu, ali po cijenu rezultata stavit ću mlade igrače. Jedno sam siguran, iza sebe ću ostaviti urednu situaciju, a ja neću biti ništa lošiji ili bolji trener ako izgubim ili pobijedim u sljedeće dvije utakmice.

Misli li Vučević ostati na klupi i duže vrijeme:

- Čovjek uvijek gleda da to sve duže traje, situacija nije planirana i iz nje treba izvući najbolje što se može, sve što radim je ispravno.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.