Europa liga: Hajduk razočarao, prva utakmica otkrila niz slabosti

Petak, 03. srpnja 2015. 09:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Dvoboj sa Estoncima potvrdio je da Andrija Balić ne smije igrati na poziciji zadnjeg veznog igrača, njegova prava pozicija je polušpica. Problem je što je tu poziciju zauzeo Nikola Vlašić

Svaka Vlada ima sto dana raspolaganju kako bi pohvatala sve konce. To pravilo ne vrijedi za trenere, posebice ne za nogometne. Od njih se traži da momčad od prve utakmice bude prava, učinkovita.

Hajduk je još jednom na otvaranju nove sezone razočarao svoje navijače, koji su očekivali puno više. Vijesti sa slovensko-austrijskih pripreme navještale su bolje dane za bijele pod vodstvom novog trenera Damira Burića, koji prvi put samostalno vodi neku momčadi, do sada je bio pomoćnik prvog trenera. Nažalost, prva utakmica u novoj sezoni u 1. pretkolu kvalifikacija za plasman u Europsku ligu protiv Sillamaea Kalev na gostovanju, otkrila je niz slabosti momčadi.

Sama činjenica da je vratar Lovre Kalinić bio najbolji pojedinac susreta najbolje sve otkriva. Prije puta u Estoniju kapetan Goran Milović kazao je kako bi bio zadovoljan pobjedom od 3:0. Na kraju je Kalinić spašavao Hajduka od poraza. Splićani imaju pozitivan rezultat, susrezt je završio neodlučnim ishodom (1:1), uzvrat se 9. srpnja igra u Dugopolju. Bijeli imaju priliku za prolaz u iduće kolo, ali nitko ne može sa sigurnošću tvrditi da će to i ostvariti.

Dvoboj protiv Kaleva otkrio je mnoge nedostatke, kako momčadi tako i  trenera Burića, jer ova je momčad  njegovo djelo. Splićani su igrali sporo, slabo. Bijeli moraju pod hitno pronaći oba bočna igrača, desnog i lijevog beka, potom zadnjeg veznog, pa čak i jednog "fantazistu".

Burić je na lijevi bok postavio Tudora, koji to nije nikada u životu igrao. Veliki dio krivice ide na dušu sportskog direktora Gorana Vučevića, koji nije pronašao pravog lijevog beka. Sve napade Kalev je organizirao upravo na toj lijevoj strani.

Dvoboj sa Estoncima potvrdio je da Andrija Balić ne smije igrati na poziciji zadnjeg veznog igrača, njegova prava pozicija je polušpica. Problem je što je tu poziciju zauzeo Nikola Vlašić, koji je bio najslabiji igrač susreta iako su s priprema stizale vijesti da igra u velikoj formi.

Upitna je pozicija Roguljića koji je igrao na lijevoj strani napada, puno bolje se snalazi u sredini. Uu Kalinića jedini koji je zadovoljio je napadač, Kamerunac Ohanza, dok su prinove Radčenko i Biliji samo bili prisutni na travnjaku. Trener Burić poslije susreta je izjavio:

- Nismo se držali dogovora, imamo mladu momčad. Ako se ne drži onoga što smo se dogovorili, teško da može dobro odigrati. U Dugopolju će navijači vidjeti jedan drugi, bolji Hajduk, kaže Burić.

Nakon uzvratnog sraza sa Sillamae Hajduka čeka najveći hrvatski derbi, sraz sa Dinamom u Maksimiru. Pred trenerom Burićem i igračima je prvi tjedan u kojemu nemaju pravo na pogrešku!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.