EUROPA LIGA Damir Burić: Nismo se mogli pripremati u miru dok je oko nas treštila muzika

Četvrtak, 09. srpnja 2015. 08:37 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratna utakmice 1. pretkola, Dugopolje (19): Hajduk -  Sillamae Kalev. Straha nema, onaj tko se boji taj gubi, a mi želimo dobiti utakmicu, kaže Burić

Nogometaši Hajduka večeras (19) igraju uzvratnu utakmicu pretkola Europa lige protiv estonskog Sillamae Kalev, utakmica se igra u Dugopolju zbog toga što se na Poljudu održava Ultra Music Festival. Pripreme za koncert remetile su pripreme za utakmicu u kojoj Hajduk ulazi s 1:1 iz prve utakmice:

- Nismo mogli vježbati neke taktičke zamisli kada su nas ljudi gledali što radimo. Takvi su nam uvjeti, vidite što se ovih dana događa na stadionu. Mi treniramo, a do nas trešti muzika, samo gledam kada će neki igrač zaplesati. To je možda duhovito, ali tri dana prije najvažnije utakmice nemamo mir. Momcima svaka čast, rade ozbiljno, ali morali smo raditi svašta da zadržimo koncentraciju na treningu, rekao je trener Hajduka Damir Burić.

Trener splitske momčadi posvetio je nekoliko rečenica utakmici protiv neugodnog protivnika:

- Analizirali smo prvu utakmicu, u ofenzivnoj igri je bilo puno situacija gdje nismo odigravali zadnji pas na pravi način. U tim situacijama smo uvijek odigravali krivo rješenje, na tome smo radili i nadam se kako će u ovoj utakmici se to i sprovesti. Protivnik je imao neke adute, prije svega dugim loptama, od toga se ne možete obraniti, a na nama je da mi provedemo svoj stil igre i da to bude što duži period igre. Imali smo i u toj gostujućoj utakmici dobru organizacije, ali to je bilo cca 20-30 minuta u svakom poluvremenu, a nama je cilj da to bude kroz svih 90 minuta. Uvijek govorimo o mladoj momčadi, prosjek je bio 21 godina, pa moramo uzeti u obzir oscilacije i pritisak, moramo ih podržati i stati uz njih, ali treba vremena i strpljenja. Nemoguće je da tako mlada momčad odigra na visokom nivou bez greške. Mi smo tu da ih ispravimo i nadam se da će oni pokazati bolje igre, smatra Burić.

Na Poljudu nitko ne pomišlja o mogućnosti da igrači Hajduka stadion u Dugopolju napuste pognutih glava:

- Straha nema, onaj tko se boji taj gubi, mi želimo dobiti utakmicu, to je to. Možemo kazati kako očekivamo agresivniji i borbeniji Hajduk, ali teško je doći do duela kada se igra dugim loptama. Zadnja linija je prošlu utakmicu odigrala jako dobro, nije bilo puno njihovih prilika, ali bilo je tih dugih lopti kojima su stvarali pritisak. Jako je teško igrati, naša mlada momčad se u nekim trenucima snašla u nekim ne, mi moramo biti spremni na sve, kaže Burić


Tener Sillamae Kalev Denis Ugarov ne krije optimizam:

- Zahvaljujemo se na prijemu, imamo ovdje odlične uvjete, očekivanju su pozitivna, u drukčijem slučaju ne bismo došli u Split. Bit će to drukčija utakmica, ritam utakmice će biti sporiji, šanse su 50-50. Nismo trenirali penale, vjerujem u svoju momčad i na tome gradim optimizam, rekao je Ugarov.


Vjerojatni sastav Hajduka: Kalinić, Mikanović, Milović, Nižić, Tudor, Caktaš, Balić, Roguljić, Vlašić, Maloku, Ohandza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.