Državno odvjetništvo tereti nekoliko bivših čelnika Hajduka za štetu od 100 milijuna kuna

Četvrtak, 20. rujna 2012. 16:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Većina iznosa otpada na stavke kojima je oštećen državni proračun

Pred Sudskim vijećem Županijskog suda u Splitu trebala bi započeti rasprava prema kojoj Državno odvjetništvo u Splitu tereti bivše čelnike Hajduka Željka Kovačevića, Petra Reića, Ivana Maršića, Ivicu Šurjaka, Ivana Zelića, te Velimira Strinića  koji su vodili Hajduk u drugoj polovici devedesetih godina, da su oštetili klub i državni proračun za više od 100 milijuna kuna. Većina iznosa otpada na stavke kojima je oštećen državni proračun.

Bivši predsjednik Upravnog odbora  Željko Kovačević, te bivši direktor Petar Reić optuženi su da  su 1997. godine  oštetili klub za milijun kuna. Novac je isplaćen iz devizne blagajne kluba. Direktor Reić tereti se da je zadržao za sebe 133 tisuće kuna, koje je uzeo iz devizne blagajne. Kovačević, te bivši direktor Maršić i financijski direktor Zelić optuženi su da su od srpnja 1997. do 2000.godine vodili poslovanje kluba "na crno".

Naime, nisu  prikazivali prihode kluba od prodaje igrača već su dobivena sredstva uplaćivali na račun koji je Hajduk imao u jednoj banci u Austriji u Klagenfurtu. S toga računa su plaćali trenere i igrače tako je država ostala bez prihoda od doprinosa i poreza. Maršić se također tereti da je 1999. godine iz "crne" devizne blagajne bez pravne osnove uzeo 650 tisuća kuna i zadržao ih za sebe.

Ivicu Šurjaka, nekadašnjeg sportskog direktora, tereti se da naložio isplatu od 76 tisuća kuna bez ikakve pravne osnove.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.