Dražen Lalić, sociolog: Neoustaška opcija snalazi se samo u kulturi nogometa, jer je organizam HNS-a oslabio

Ponedjeljak, 25. studenog 2013. 22:15 Napisao/la  SC

Oprosti im, Bože, jer ne znaju što čine, a ja im ne mogu oprostiti! Onima koji tako skandiraju poručio bi da se sjete rečenice "Moredu umrit svi kraljevi i carevi, ali Hajduk će ostati", kaže Lalić

Dražen Lalić, sociolog koji godinama proučava ponašanje navijača Hajduka, komentirao je ustaške povike s tribina Poljuda tijekom utakmice između Hajduka i Osijeka:

 

- Oprosti im, Bože, jer ne znaju što čine, a ja im ne mogu oprostiti! Hajduk je uvijek bio važniji od režima i onima koji tako skandiraju poručio bi da se sjete rečenice "Moredu umrit svi kraljevi i carevi, ali Hajduk će ostati". NDH nema, Hajduk je preživio! Hajduk ne može opstati bez izravnog prisustva onih koji ga nemjerljivo vole, ali ne mogu slušati skandiranje tih balavaca. Hajduk je bio uvijek iznad svih opcija, nikad nije bio klub samo jedne, a najmanje neofašističke opcije. Takva neoustaška opcija je u manjini i samo se u kulturi nogometa snalazi, jer je organizam HNS oslabio. U nogometnoj kulturi dominira kultura primitivizma na tribinama i kriminala u većini vodstava. Hajduk je izuzet iz toga, kazao je Lalić za Dalmacia News

- Ponovno se dogodila beskonačna glupost na jednoj utakmici, koja će opet naškoditi Hajduku. Svatko normalan će osuditi takvo skandiranje. Jesu li to izvikivali svjesno ili iz prkosa to nisam siguran, ali ne mogu shvatiti da odrasli ljudi ne znaju što su radile ustaše, kazao je gradonačelnik SplitaIvo Baldasar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.