Igrači Hajduka pristali da idućih šest mjeseci primaju čak 60 posto manje plaće

Petak, 17. travnja 2020. 17:24 Napisao/la  SC

HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima, kaže predsjednik Marin Brbić

Igrači Hajduka pristali da idućih šest mjeseci primaju čak 60 posto manje plaće
Foto: www.hnkhajduk

HNK Hajduk objavio je sljedeće priopćenje na službenoj stranici:

HNK Hajduk je zaključio dogovor sa svim igračima prve momčadi o smanjenju primanja uslijed zastoja nogometnih natjecanja izazvanog pandemijom koronavirusa.

Igrači prve momčadi su prihvatili prijedlog Kluba da u razdoblju od idućih šest mjeseci dobivaju 40 posto ugovorenih primanja, isplata dodatnih 40 posto će se odgoditi na rok od šest mjeseci, a preostalih 20 posto igrača će se trajno odreći.

Nadalje, Klub je svojim igračima ponudio i da se u slučaju plasmana u skupinu europskih natjecanja ugovori automatski vrate na vrijednosti iz vremena prije pandemije u stopostotnom iznosu.

- HNK Hajduk zahvaljuje igračima na razumijevanju i suradnji pri postizanju dogovora oko reguliranja plaća u kriznim vremenima kako bi se osigurala financijska stabilnost i održivost Kluba na duži rok. U takvoj atmosferi međusobnog uvažavanja i jedinstva unutar Kluba sigurni smo da ni željeni sportski rezultat neće izostati. Proces zaključivanja ugovora okončali smo u rekordno kratkom roku. Uprava i dio radne zajednice s većim primanjima će također dijeliti sudbinu igrača, kazao je predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić.

- Smatramo da smo pregovorima s igračima pristupili maksimalno odgovorno i korektno. Nismo brzali s donošenjem odluke i niti je jednostrano donosili nego smo kroz dogovor s igračima htjeli postići sinergiju. Odlučili smo ne komunicirati javno prijedlog dogovora, dajući igračima mogućnost da u miru sagledaju sve okolnosti koje utječu na Klub i nogomet u Hrvatskoj te u skladu s time donesu svoju odluku kako pristupiti dogovoru. Zahvaljujemo im se još jednom na pokazanom momčadskom duhu i solidarnosti koju pokazali u ovoj situaciji gdje su povrh doniranih sredstava u našim humanitarnim akcijama još jednom pokazali veliku odgovornost prema našem Klubu i čitavoj zajednici, dodao je sportski direktor Ivan Kepčija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.