Dinamovac spriječio da Hajduk ne postane vlasništvo udruge Naš Hajduk

Srijeda, 26. studenog 2014. 15:46 Napisao/la  Ivan Jelić

Svojim izlaganjem Podrug je otvorio oči mnogim vijećnicima, a podršku je dobio od gradonačelnika Baldarasa, koji u uvodnoj riječi kazao da prijedlog udruge Naš Hajduk nije pravovaljan


Dugo očekivana i najavljivana tematska sjednica Gradskog vijeća Splita o stanju u Hajduku, koja je održana u utorak u Banovini, nije donijela ništa senzacionalno. Može se reći da je udruga Naš Hajduk doživjela poraz. Naime, nekoliko dana uoči održavanja same sjednice u medijima je udruga Naš Hajduka obznanila da će od gradskih vijećnika zatražiti da im se dade koncesija na 25 godina za upravljačka prava kojima raspolaže Grad Split. Grad je većinski vlasnik kluba i raspolaže sa 56,1 posto dionica kluba.

U jednom trenutku činilo da bi ta ideja mogla pasti na plodno tlo te da će vijećnici pod pritiskom Torcide prihvatiti taj prijedlog. Od straha da ne bude nereda, gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je policiju da osigurava zgradu Banove. Nije bilo nikakvih problema, niti jedan navijač nije se pojavio pred zgradom Grada. Svi su putem lokalne tv-postaje pratili raspravu na Gradskom vijeću.

Tajnik udruge Naš Hajduk, Bojan Islamović i član Uprave udruge Josip Tadinac, pokušali su uvjeriti gradske vijećnike kako je njihov koncept o davanju koncesije udruzi jedini ispravni put za izlazak kluba iz dugogodišnje krize. Trudili su se da dobiju podršku vijećnika dok se za riječ nije javio vijećnik Luka Podrug (HČPS), po zanimanju diplomirani pravnik, koji ne krije da je navijač Dinama.

Podrug je dobro proučio zahtjev udruge Naš Hajduk i razotkrio njihove namjere da narednih 25 godina budu većinski vlasnik, koji će odlučivati o sudbini kluba. Svojim izlaganjem Podrug je otvorio oči mnogim vijećnicima, a podršku je dobio od gradonačelnika Baldarasa, koji u uvodnoj riječi kazao da prijedlog udruge Naš Hajduk nije pravovaljan i da ga on neće podržati, ali da će konačnu odluku donijeti vijećnici.

Nakon duge i iscrpne rasprave, koja je trajala gotovo deset sati uz manje prekide, udruga naš Hajduka dobila je tek mrvice. Iduće četiri godine moći će određivati izbor članova NO-a dok će radna grupa u kojoj će biti predstavnici Grada i udruge u narednih nekoliko mjeseci pokušati pronaći model kojim bi udruga Naš Hajduk mogla dobiti veće ovlasti u vezi rada kluba. Zahvaljujući konstruktivnom izlaganju Dinamovca Luke Podruga, Hajduk je spašen od koncepta da udruga Naš Hajduk idućih 25 godina odlučuje o sudbini kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.