Igoru Tudoru drago da će Nenad Bjelica sjediti na klupi Dinama u Splitu

Utorak, 03. ožujka 2020. 17:47 Napisao/la  Toni Bilić

Protiv Dinama ne možeš garantirati pobjedu, ali možeš garantirati da ćeš dati sve od sebe, da ćeš ih pretrčati, kaže trener Hajduka

Igor Tudor
Igor Tudor

Nakon remija u Osijeku pred Hajdukom je novi ispit.

Na Poljud u srijedu (19 sati) stiže Dinamo u 25. kolu Prve HNL.

Momčad Nenada Bjelice u Split stiže kao lider s 14 bodova ispred bijelih.

- Super je ozračje. Baš sam jučer pitao Miju kakvi smo, on je rekao taman! Imamo još danas zadnji trening. Četiri dana između dvije utakmice, ali kako nama tako i njima. Veselimo se utakmici, volio bih da je derbi svaku nedjelju. Uvijek želim pobijediti, kada sam trener Hajduka pogotovo. S Udineseom i Karabukom manje, ali s Galatom i Hajdukom to je tako. Dinamo je igrao u Ligi prvaka protiv De Bruynea i ekipe. Napravili su fenomenalne stvari, ali da na Poljud dođu Real i Barcelona Hajduk mora ići na pobjedu. Tako će biti i u srijedu. Dinamo nije na razini kao u prvom dijelu sezonu, ali kada je derbi razlike se smanje. Svatko će dati više nego što može, motivacija je velika, kaže trener Hajduka Igor Tudor.

Na društvenim mrežama vlada prepiska?

- Nisam to gledao, ne pratim medije. To je dio folklora, neka malo prepucavanja, samo da je u dobrom duhu. Teren je mjerilo svega, 11 protiv 11, idemo vidjeti tko je bolji.

Kakav će Hajduk biti u srijedu?

- Mislim da moramo biti dobri. Ne volim tu riječ hajdučki, izgleda mi kao klišej, ali ima nešto u tome. Kući protiv Dinama ne možeš garantirati pobjedu, ali možeš garantirati da ćeš dati sve od sebe, da ćeš ih pretrčati i s borbenošću anulirati razlike koje možda jesu. Dinamo ima nemoguću kvalitetu. Nogomet je takav da možeš izgubiti ako si dobar, ali i pobijediti ako si loš.

Dinamo je slabiji bez Olma?

- Istina, ali Dinamo je dobar i bez Olma.

Koliko Hajduku može prednost biti trka?

- To je jednom Klopp rekao; volim da mi ekipa pretrči 115 kilometara umjesto 105. Ja bih volio da pretrčimo deset kilometara manje, a da pobijedimo 1:0. Ali, naslonit ćemo se na Kloppovu izjavu. Ima segment kvalitete, taktičkog dijela, prekide... Puno je faktora, ali taj segment je oduvijek otkad ja treniram bitan, a on dolazi iz načina treniranja tijekom tjedna.

Dinamo stiže na Poljud nakon pobjede protiv Rijeke?

- Pogledao sam sve njihove utakmice. Meni je drago da je i Bjelica na klupi. O njemu imam super mišljenje, kao treneru i kao osobi. Neka je derbi s njim, veselim se tome.

S koliko bi bodova bili zadovoljni iz dvoboja s Dinamom i Rijekom?

- Sa šest.

Je li derbi Hajduka i Dinama kao ogled Fenerbahčea i Galatasarayja?

- U Turskoj je vatreno kao i ovdje. Svako podneblje ima svoje. Kada si iz ovoga grada, to se ne može usporediti s ničim. Vodio sam PAOK protiv Olympiakosa, ali ovo je za mene najjače.

Hajduk je u prošlosti protiv Dinama na Poljudu često gubio u posljednjim minutama?

- Utakmice se mogu odlučiti u prvom ili zadnjem dijelu. To je nogomet, na taj detalj ne možete se posebno pripremiti.

Pobjeda protiv Dinama bi puno značila prema drugom mjestu i Ligi prvaka nakon 25 godina?

- Prošlost je bila velika. Naš je cilj ovaj klub pokušati vratiti tamo. Jedini način je biti fokusiran na sadašnjost i ići korak po korak.

Kakav je vaš osjećaj?

- Super, uvijek bih volio derbije. Utakmica je to koja se priprema kao i svaka druga. Neka bude fešta, ali to je nogometna utakmica, treba uživati.

Može li Hajduk dobiti Dinamo?

- Naravno da možemo!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.