DAMIR BURIĆ U napetoj smo situaciji, jedva čekamo utakmicu protiv Osijeka

Petak, 08. studenog 2019. 13:49 Napisao/la  T. B.
Damir Burić
Damir Burić Foto: Lario Tus

Hajduk u nedjelju (15) na Poljudu igra protiv Osijeka.

Trener Damir Burić nakon dva uzastopna poraza od Gorice, u kupu i HNL-u, još uvijek uživa povjerenje predsjednika Marina Brbića.

- Moram momčad fokusirati isključivo samo na utakmicu. Što ću govoriti o tome što se događa oko nas? Svaki dan je nešto novo, nastojim to ne vidjeti. Ovaj tjedan je bio jako težak. Puno smo pričali, analizirali. Nadam se da smo se skupili nakon ove dvije utakmice, imamo veće mogućnosti što se tiče igrača. Mislim da smo u stanju izvesti sastav koji je u stanju pobijediti Osijek. Nema Posavca, Bulosa i Josipa Bašića. Razočarani smo, kada vidiš neke scene... Morali smo te situacije prožvakati, ali osjetio sam na treningu da momci žele ovu pobjedu. Svakodnevni rad mi je satisfakcija. Razočaranje u Gorici je bilo veliko, ali ne možete reći da momci nisu htjeli. Mi smo se bacali na glavu, momcima se ne može ništa predbaciti. U napetoj smo situaciji, jedva čekamo utakmicu, ima dosta otvorenih pitanja oko sastava. Moramo taj naboj prenijeti na teren. Pozivamo naše vjerne navijače da nas dođu podržati. Mi želimo pobjedom zacementirati mjesto na tablici. Želimo pokazati da smo doma druga momčad. Kada tako bude u gostima biti će i bolje, vjerujte da radimo na tome. Kada vam se dogode neke stvari kao u prošlim utakmicama, toliko toga ti ne ide; onda kažeš sam sebi, idemo raditi. Nismo ni jednu utakmicu dobili na sreću, želio bih jednom pobijediti 1:0 udarcem s 30 metara. Mene bi razapeli, kaže Burić.

Tko će braniti?

- Znate neke informacije, razmišljamo o tome. Izabrat ćemo najbolju opciju za momčad, više od toga ne mogu reći.

Kakav je Osijek?

- Jako su puno investirali u momčad, imaju puno kvalitete. Imaju bezbroj napadača na klupi, a kamoli na terenu. Vidjeli smo protiv Rijeke su ulaskom dvojice igrača s klupe stigli do pobjede.

Trener Osijeka je rekao da mu nedostaje obiteljska atmosfera na tribinama, da na Poljudu prevladava atmosfera linča?

- Taj komentar ja nisam pročitao. Svaka momčad koja dođe kod nas osjeti što je ambijent i ljepota igre. Igra se u pravom nogometnom ambijentu, svakome je doživljaj doći na Poljud i svi odigraju bolju utakmicu jer ih povuče atmosfera. Mi smo što se tiče toga prava nogometna publika. Kod nas doći igrati i uživati u igri je užitak svakome. Ne bih želio da Osijek uživa u igri, ali volio bih da oni koji dođu uživaju u atmosferi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.