Damir Burić, trener Hajduka: Volio bih da protiv Slavena Belupa odigramo utakmicu po guštu gledatelja

Subota, 01. kolovoza 2015. 19:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Momci još nisu pošteno niti shvatili što su napravili u četvrtak. Nadam se da su momci naučili lekciju, da ćemo napraviti rezultat koji će nas zadovoljiti, kaže Burić.

Nema se vremena niti proslaviti pobjedu, dan odmora, regeneracija, trening, utakmica, ritam na kojem bi zavidili i NBA profesionalci. Analiza brzinska, proslava koje niste niti svjesni, pa onda utakmica. Novi suparnik, u nedjelju, Slaven Belupo u 19 sati na Poljudu. Neki igrači dobili su udarce protiv Norvežana, zbog njih se nije mogao niti odraditi kvalitetan regeneracijski trening, ali nema veze.

- Čekam odluke medicinske službe da vidim stanje je momčadi, tko će moću igrati. Nadam se da ćemo imati što više igrača, da izađemo sa što boljom momčadi protiv Slaven Belupa. Želimo navijačima i nama priuštiti pobjedu, rekao je trener Damir Burić.

Voli se Burić igrati sa germanizmima, i mediji su prihvatili termin "blesura", koristio je to i Meštar u Velom mistu, ali nije za šalu, broj "blesiranih" je priličan,, imaju liječnici i fizioterapeuti pune ruke posla. Uvode se dodatni treninzi, terapije se vrše non-stop.

- Milović, Nižić, Caktaš, Ohandza, Sušić, pa i Jefferson nije najbolje, svi oni osjećaju neke probleme, vidjet ćemo s liječnicima. Naša služba na čelu s dr. Fabom Čukeljom radi odličan posao, svi su na usluzi igračima i možemo biti zadovoljni kako nismo imali previše problema unatoč ubitačnom ritmu utakmica, kaže Burić.

Slaven Belupo nije "crna mačka", dobar je niz od 11 utakmica koje su poraženi napustili Poljud, statistika koja hrabri "bijele".

- Statistika ne znači ništa, dobro se samo prisjetiti. Momčad iz Koprivnice ima novog trenera koji mi se jako sviđa, dobro radi, imaju prepoznatljiv stil. Igraju nogomet, Rijeci su napravili mnogo muke. Očekujem zanimljivu utakmicu, za gušt gledatelja. Imaju otvaranje, kombinacije, dodavanja, završnicu, neće se parkirati ispred kaznenog prostora nego tražiti igru, poručio je Burić.

Prošlog se tjedna dogodio poraz u Puli, neugnodnih 1:4, nešto se iz njega moralo naučiti, naročito u psihološkom smislu.

- Momčad je uvijek na razini, ali nemate vremena da postanete svjesni onoga što ste napravili u zadnjoj utakmici. Tek danas se može napraviti prava analiza, a već sutra nas čeka nova utakmica. Momci još nisu pošteno niti shvatili što su napravili u četvrtak. Nadam se da su momci naučili lekciju, da ćemo napraviti rezultat koji će nas zadovoljiti, kaže Burić.

Europska bajka traje, od prvenstva se živi, koja je splitskom treneru značajnija utakmica.

- Svaka nam je utakmica značajna, pogledajte samo raspored koji nas čeka nakon Slavena. Imamo osjećaj da smo stalno na gostovanju, čak smo imali smiješne situacije da se igrači i ljudi iz stožera pitaju "gdje smo danas, gdje smo se probudili". Sada konačno igramo kod kuće, volio bih da navijači dođu i podrže nas, bit će lijepa ljetna večer, a vjerujem da ćemo odigrati utakmicu za gušt gledatelja, rekao je Hajdukov trener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.