Damir Burić, trener Hajduka: Velazquez je na raspolaganju, Ohandza neće igrati protiv Rijeke

Petak, 14. kolovoza 2015. 13:32 Napisao/la  Ivan Jelić

Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, kaže Burić

Trener Hajduka Damir Burić na početku presice uoči Jadranskog derbija izrazio je sućut obitelji i HNK-u Rijeka zbog tragične pogibije glasnogovornika Davora Severa.

- Što se tiče sportskog dijela, reagirali smo dovođenjem dvojice novih igrača. Radi se o kvalitetnim nogometašima s kojima ćemo imati širinu. Dugo smo tražili i čekali, tražili smo isključivo kvalitet, šteta što Milić ne može igrati, Velazquez je na raspolaganju i mi smo zadovoljni s mogućnostima koje imamo. Što se tiče liječničkog biltena, ozlijeđeni igrači su većinom ostali van pogona. Idemo sa 18 igrača u Rijeku, kući ostaje Milevski, Tudor, Pejić, Maloku, Radčenko, koji su ozlijeđeni, te Milić koji nema pravo nastupa. Milevski ima problem s mišićem, a Roguljić se jedini uspio vratiti i imamo opciju više. Situacija s Ohandzom je jako dobra, ali odlučili smo da ne odigra sutrašnju utakmicu, kaže Burić.

Kakav je dojam ostavio novopridošli Argentinac Velazquez?

- Vidi se da je svestran, jako agresivan, brz, pokretljiv, zna se ubaciti kad treba i za sad je na dobrom putu da bude dobra opcija za nas.

Matjaž Kek još nije poražen u susretima protiv Hajduka?

- Mene statistika ne interesira, Rijekina prednost je jedino domaći teren, sve ostalo je otvoreno. Ne bih ulazio u duboke analize, mi smo ih proučili, igraju dugo zajedno. Uspjeli su se i pojačati, ali znat ćemo se suprotstaviti

Rijeka je davno ostala bez Europe, Hajduk igra na dva kolosijeka?

- O tome se više ne priča, sve se zaboravlja ako dobro guraš u HNL-u. Mi imamo fokus na dvije strane, ustrajat ćemo da utakmice koje su pred nama odigramo u optimalnom sastavu. Imat ćemo momčad koja će uvijek biti u stanju stvoriti šansu, za utakmicu protiv Rijeke trebaju nam oba lica, a mi to možemo pokazati. Ja se nadam da ćemo protiv Slovan Libereca imati na raspolaganju još četiri igrača više, što nam daje dodatne mogućnosti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.