Damir Burić, trener Hajduka: Siguran sam da ćemo izgledati bolje protiv Kopra

Ponedjeljak, 20. srpnja 2015. 08:41 Napisao/la  I. J.

Ako želimo u nogometu napredovati, onda mora igrati nogomet, trebamo pokušati igrati, napasti, kaže Burić


Hajduk i Split odigrali su utakmicu bez pogodaka, gledatelji na Poljudu nisu vidjeli ni pogotke, ni igru:

- Utakmica nas je koštala puno snage i nekih živaca. Pokušali smo sve, tražili proboj, pokušali smo igrati koliko smo mogli. Protivnik je stao duboko i nije ništa napravio prema naprijed niti je imao namjeru napraviti. Nama je falilo dubine, ulaskom Maglice dobili smo to, bilo je nekih šansi. Jedan gol bi popravio utakmicu, s rezultatom moramo živjeti, nema druge. Rekao sam igračima neke stvari koje su se svidjele, neke koje nisu. Popričali smo, morate znati da je to mlada momčad koja igra stalno u ritmu četvrtak - nedjelja, treba im odmora i svježine. Zato sam ih nagradio slobodnim danom. Siguran sam da ćemo protiv Kopra igrati u drugačijem sastavu i drugačijoj organizaciji. Ako želimo u nogometu napredovati, onda mora igrati nogomet, trebamo pokušati igrati, napasti. To sam sve vidio danas. Vidio sam puno toga dobrog, ali nisam vidio dobru završnicu, puno šansi. Za Koper ćemo promijeniti personal, možda i sustav. Imam veliku vjeru u momčad, vidim da se događa proces u kojem napredujemo, da momčad vjeruje u sebe. Siguran sam da ćemo izgledati bolje u četvrtak, kaže trener Hajduka Damir Burić.

- Hajduk je bio bolji prvih 45 minuta , mi u drugom poluvremenu. Hajduk nam nije napravio pravu šansu, dobro smo stali na terenu. Računali smo da Hajduk igra Europu, da ima umorne i mlade igrače. Dali smo im inicijativu u prvom dijelu, znali smo da u nastavku neće moći igrati u istom ritmu. Bili smo bolji, imam osjećaj da smo mogli i trebali napraviti nešto više u drugih 45 minuta. Nedostajao nam je završni pas da bi opasnije zaprijetili, ali sve u svemu ovo je za nas veliki bod, kazao je trener Splita Zoran Vulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.