HAJDUK SLUŽBENO OBJAVIO

Damir Burić predstavljen kao novi trener

Subota, 30. svibnja 2015. 10:52 Napisao/la  SC

Hari Vukas ostaje u klubu


Hajduk je na svojoj web-stranici službeno predstavio novog trenera Damira Burića, koji će prvi pu pred novinara izaći na konferenciji u ponedjeljak, 1. lipnja, u Poljudu.

- Dolazak u Hajduk predstavlja mi veliki izazov s profesionalne strane, ali to je strast, ljubav i ponos za mene osobno jer sam toliko vezan uz Hajduk. Kao igrač nisam imao sreću zaigrati za Hajduk, a sad mi se san ostvario na drugi način. Iz Splita sam otišao u inozemstvo, a danas se vraćam u drugoj ulozi. Sretan sam i ponosan zbog toga. Pratio sam sve utakmice Hajduka u zadnje vrijeme. Jako sam dobro upoznat s igračima i situacijom. Naravno, kad počnem raditi imat ću potpunu sliku. Ono što mi je cilj s Hajdukom u nogometnom smislu to je napraviti jednu modernu, prepoznatljivu, dinamičnu i agresivnu momčad. Prepoznao sam ideje i strategiju koju su čelni ljudi Hajduka pred mene postavili i vjerujem da ćemo zajedno napraviti dobar posao, izjavio je Burić za službenu klupsku stranicu.

Damir Burić je trener s diplomom Hennes-Weisweiler Akademije u Koelnu, a svoj prvi trenerski posao odradio je u Ingolstadtu gdje je s 26 godina bio trener-igrač. Nakon završetka igračke karijere, Burić je od 2001. godine bio trener u poznatom internatu SC Freiburga, a poslije toga trener u stožeru prve momčadi SC Freiburg u mandatu Volkera Finkea i Robina Dutta. S trenerom Robinom Duttom, Damir Burić je nastavio suradnju u Bayeru 04 iz Leverkusena s kojim je igrao u osmini finala Lige prvaka te konačno u Werderu gdje je također bio prvi suradnik glavnog trenera.

Hari Vukas ostaje u klubu na nekoj drugoj funkciji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.