Damir Burić: Odluku da li će Ohandza igrati donijet će liječnici nakon treninga u Liberecu

Srijeda, 19. kolovoza 2015. 10:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Još jednom ću upozoriti radi se o najtežem protivniku u dosadašnjim europskim utakmicama koje smo odigrali, kaže trener Hajduka pred utakmicu protiv Slovana


Na Poljudu se iz godine u godinu kada su u pitanju utakmice Europske lige ponavlja ista rečenica: Ovo je povijesna utakmica ove generacije! Tako je i ovoga puta pred dvije utakmice 4. pretkola kvalifikacija za plasman u Europsku igru protiv Slovana iz Libereca.

Splićani su u srijedu ujutro, nakon što je trener Damir Burić održao presicu, čarter-letom otputovali u Češku na "prvu povijesnu utakmicu". Hajdukov trener ne može računati na Nižića, koji je zaradio crveni karton na uzvratnoj utakmici u prošlom kolu protiv norveškog Stromgdeseta, umjesto njega od prve minute trebao bi zaigrati Ukrajinac Billyi. Najvažnija vijest je da je crnoputi Kamerunac spreman za igru, imao je problema sa zadnjom ložom desne noge. Ohandza je možda ključni igrač bijelih:

- Odluku da li će Ohandza igrati donijet će liječnici nakon treninga koji odradimo u Liberecu, vjerujem da će Milić od prve minute zaigrati, kaže Burić koji o protivniku prema običaju govori biranim riječima:

- Očekuje nas dinamična i snažna momčad, koja brzo prenosi loptu s jedne na drugu stranu. Jaki su i kreativni, snažni u duelima. Igraju disciplinirano tijekom cijelog susreta, djeluju homogeno. U odnosu na prošlu sezonu promijenili su 7-8 igrača. Žele biti prvi u domaćem prvenstvu. Moj pomoćnik Joško Španjć gledao ih je u dvoboju sa Jablonecom na gostovanju, susret je završio bez pobjednika rezultatom 1:1. Vodio je Slovan sve do 90. minute. Nisu igrali u najjačem sastavu, čuvali su se za ogled protiv nas. Još jednom ću upozoriti radi se o najtežem protivniku u dosadašnjim europskim utakmicama koje smo odigrali. Dobro smo ih proučili, vjerujem da će moji igrači na pravi način reagirati, priželjkuje Burić.

Najveći problem je pozicija desnog beka:

- Argentinac Velazquez nema pravo nastupa, Tudor je ozlijeđen, imamo neke varijante, još se nismo odlučili tko će zaigrati na toj poziciji, naglašava Burić.

Cilj je jasan:

- Priželjkujem pozitivan rezultat. Osjećam da su moji igrači sazrjeli, da su moćni, željni da ostvare cilj, a to je plasman u Europsku ligu. Ovo je samo prvo poluvrijeme, ako nešto ne uradimo kako smo zamisli, imamo priliku za tjedan dana da na prepunom Poljudu izboriti plasman u Europsku ligu čemu se svi nadamo, zaključuje Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.