Damir Burić: Ne osvrćem se na priopćenja iz Dinama, ljuti me samo intervjuu mog kapetana

Petak, 04. prosinca 2015. 14:50 Napisao/la  SC

Protiv Dinama smo dva puta bili dobri, sada moramo opet biti na nivou, kaže Burić

 

Trener Hajduka Damir Burić najavio je subotnji derbi protiv Dinama na Maksimiru:

- Možda smo najmlađa momčad u Europi, moramo imati strpljenja i dopustiti igračima da se razvijaju, da griješe. Ovo je naša 30 službena utakmica, u Europskoj ligi smo daleko dogurali, prošli smo u Kupu i tri boda smo iza prve Rijeke. Kada podvučemo crte, rezultati su jako dobri. Ne znam što će biti protiv Dinama, ali dat ćemo sve od sebe. Protiv Dinama smo dva puta bili dobri, sada moramo opet biti na nivou. Sprovesti naš plan. Vjerujem u ove momke, jako brzo upijaju moje zahtjeve, pa imam puno povjerenje u cijelu momčad. Ako sprovedemo sve što želimo, opet ćemo biti dobri. Nigdje se ne zadovoljavamo jednim bodom. Respektiramo protivnika i njegovu kvalitetu, imaju dosta pravih igrača. Ovo je samo jedna od naših utakmica. Mi do zimske stanke imamo još dvije bitne utakmice. Znam da je ovo derbi, ali nam je svaka utakmica jednako bitna, kaže Burić.

Koliko je na momčad utjecala kup-utakmica sa Zagrebom u srijedu?

- To sada nije bitno, bitno je samo što će biti na terenu. Nećemo to tematizirati ni nakon utakmice, prošli smo Kup, a sad je cilj odigrati i Dinamo što bolje, kaže Burić koji nije htio komentirati priopćenje GNK-a Dinamo u kojemu hrvatski prvak tvrdi da nema potrebe posebno se pripremati za utakmice protiv ovako slabog Hajduka:

- Ja se uopće ne osvrćem na te stvari, ljuti me samo da na intervjuu mog kapetana izađu izjave izvučene iz konteksta gdje on kao kaže da ćemo pregaziti Dinama. Tu se nepotrebno dižu tenzije. Mi se samo koncentriramo na nogomet, ne želimo dizati tenzije. Vidim da je Miloviću danas bilo teško, ali mediji su njegove izjave krivo prenijeli, zaključuje Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.