DAMIR BURIĆ Nas kritike jačaju, pogotovo mene! Trebate znati iz kojeg kantuna vjetar puše!

Petak, 04. listopada 2019. 14:13 Napisao/la  Toni Bilić

Nekoliko minuta čekaš intervju, a stalno slušaš uvrede domaćih navijača. Te uvrede ponekad ne možeš progutati, nisu bile objektivne, kaže trener Hajduka

Damir Burić
Damir Burić

 

Nakon remija u Puli pred Hajdukom je novi domaći ispit.

U subotu na Poljud u 11. kolu HNL-a stiže Varaždin, utakmica počinje od 15 sati.

Momčad Borimira Perkovića u dosadašnjih je deset kola ostvarila samo jednu pobjedu i to protiv Dinama, a trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu sa sedam bodova.

- Ove godine liga je jaka i nevjerojatno izjednačena. Veliki favoriti gube utakmice. Možemo očekivati tešku utakmicu, Varaždin je pobijedio Dinamo. Moramo se nositi sa situacijom da smo stalno prvi, da smo mi ti koje love. To je jedna drukčija situacija nego prije. Momci se moraju nositi s tim pritiskom. Ova utakmica protiv Varaždina će nam biti prilika za pokazati koncentraciju, dominaciju i realizaciju, kaže trener Damir Burić.

Nakon Istre ste bili nezadovoljni?

- Nekoliko minuta čekaš intervju, a stalno slušaš uvrede domaćih navijača.  Te uvrede ponekad ne možeš progutati, nisu bile objektivne. Protiv Istre smo bili s igračem manje, jedan-dvojica igrača to nisu vidjela i primimo gol. Taj gol nas dovodi u situaciju da smo mi nervozni, protivnik se digne. Takve stvari te ljute, to je naivitet. Moramo brzo učiti, inače gubimo bodove. Mi ne možemo kazati da smo bili "vau", ali isto tako Istra do tog gola nije stvorila priliku. Momčad je vidjela to, sve smo analizirali, bilo je dosta samokritike. Mi želimo više, momčad pokazuje dobru reakciju, to je najvažnije.

U prilici ste ući u povijest sa šestom pobjedom zaredom kući?

- Te stvari me ne zanimaju. Interesira me momčad, igra, da smo tu gdje jesmo i da tu ostanemo. Ova situacija nas čini jačima, idemo pokazati da smo pravi i da smo s pravom na vrhu. Vjerujem da ćemo se iz utakmice u utakmicu stabilizirati.

Zaredale su kritika nakon utakmice u Puli?

- Nas kritike jačaju, pogotovo mene. Ja sam najjači, imam puno iskustva. Trebate znati iz kojeg kantuna vjetar puše. Ja kad vidim način kako se u klubu radi, od čistačice do predsjednika, vidim duh, zajedništvo. To je naša vodilja. A to što nekome ne odgovara nešto ja tu ne mogu pomoći. Činjenica je da smo mi nakon dugo godina prvi, i ja vam kažem biti ćemo još prvi. To je jedino što mogu kazati.

Kako ste doživjeli istup predsjednika u nekoliko rečenica, dao vam je podršku?

- Osjećam tu podršku unutar kluba svakodnevno, od igrača do ljudi s kojima radim. To mi je prava satisfakcija i poticaj za rad.

Pauzu bi bilo ljepše dočekati pobjedom?

- To je onaj naš test u smislu očekivanja. Svaku utakmicu moramo pobijediti, pogotovo protiv lakših protivnika. Varaždin je pokazao koliko je neugodan, Perković radi dobar posao, ne trebamo gledati bodovno. To je za nas ispit zrelosti, kakvi smo mi u smislu organizacije. Vjerujem u našu momčad, na dosta utakmica smo pokazali dominaciju i kontrolu. Meni je najvažnije ono što ja vidim, a ja vidim dosta toga dobroga, zaključio je Burić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT