DAMIR BURIĆ Spustio sam se na nivo koji nije moj i zato se ispričavam

Nedjelja, 15. prosinca 2019. 23:58 Napisao/la  Toni Bilić

Ne znam, ne mogu na to pitanje odgovoriti. Ja sam pogrešna osoba za to pitanje, odgovorio je Burić na pitanje je li postao bivši trener Hajduka

Damir Burić
Damir Burić Foto: www.hnkhajduk

 Damir Burić nakon utakmice (2:1) protiv Istre 1961 nije znao da li je postao bivši trener:

- Ne znam, ne mogu na to pitanje odgovoriti. Ja sam pogrešna osoba za to pitanje. Vidjeli ste momčad koja je ginula na terenu, to je ono što me veseli, da me momčad slijedi. Momci su zaslužili čestitke, protiv momčadi koja igra brutalnu kontru, moraš braniti 60 metara terena. Čestitke mojim igračima i stručnom stožeru. Osjeća se pritisak na momčadi, sve ostavlja traga. Nakon prvog poluvremena moraš doći u svlačionici i reći stvari koje su bile dobre. U drugi dio smo ušli s gardom da preokrenemo. Vjerujem u momke, znam što oni mogu, kada držimo organizaciju igre. Momcima sam danas pokazao 28 golova, oni su vidjeli koliko su dobri, koliko znaju i mogu. Rekao sam im da moraju vjerovati u sebe, biti hrabri i pametni.

Vjerujete li u ostanak?

- Vjerujem jedino u Boga.

Koliko su negativne kritike utjecale na vas?

- Moja izjava prije utakmice, nije mi se svidjela, to nisam ja. U meni je proradio dišpet, takvu sam glupost rekao; nećete imati trenera poput mene. Htio sam reći da se pokaže respekt, to ovdje nisam dočekao. U jednom sam se trenutku spustio na nivo koji nije moj i zato se ispričavam.

Da ste u ulozi predsjednika, što biste rekli treneru Buriću?

- Rekao bih mu, nabavit ćemo puno novaca i onda krenuti u kupovinu. Momčad je zaslužila dobar odmor. S obzirom na blagdane, dosta igrača ide u svoju domovinu, odlučili smo da se nađemo 5. siječnja u 16 sati. Do tada imaju treninge, to je jako dobro složeno od strane Šime Veršića i Tonija Modrića. Sve je pripremljeno, odlazak u Tursku. Ako želite može sve izaći u javnost, kompletni plan. Klub je dobro organiziran.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.