Bez Marka Livaje ovakav Hajduk borio bi se ostanak

Nedjelja, 18. rujna 2022. 12:52 Napisao/la  Toni Bilić
Bez Marka Livaje ovakav Hajduk borio bi se ostanak
Foto: HNK Hajduk

Istra 1961 nakon 15 uzastopnih poraza ostala je neporažena (2:2) u dvoboju sa Hajdukom na Poljudu.

Štoviše, bili su gosti blizu da osvoje sva tri boda, u tome ih je spriječio Marko Livaja, koji je u samoj završnici susreta zabio velemajstorski zgoditak za osvajanja jednog boda.

I prvi njegov zgoditak je malo remek-djelo, u stilu rasnog strijelca reagirao je na Elezovu dijagonalu, ne čekajući da lopta padne pucao je iz prve i pogodio je lijevi donji kut nemoćnog Majkića.

Bez Marka Livaje i njegovih golova ovakav Hajduk borio bi se ostanak u prvoligaškom društvu.

 - Istra je igrala dobar nogomet što igra cijelu sezonu. Nismo bili na nivou, poklonili smo im dva jeftina pogotka. Nedostajalo nam je hrabrosti kao u zadnjih 10 minuta susreta. Nismo bili dobri u zadnjoj trećini. Imamo dva tjedna za raditi, moramo što prije zaboraviti rezultate u zadnjem periodu. Mi smo Hajduk, trebamo dalje vjerovati, moramo podići igru na veći nivo. Nadam se da ćemo biti bolji do reprezentativne stanke, rekao je Livaja.

Mnogi igrači koji trenutno nose bijeli dres vjerujemo misle da su "igrači"!

Mnogi od njih po svojim igračkim kvalitetama ne zaslužuju igrati u Hajdukovu dresu. Uz to su (pre)dobro plaćeni!

Nisu oni krivci nego oni koji su ih doveli.

U ovom slučaju predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius.

Koliko su bijeli igrali slabo najbolji pokazatelj je reakcija navijača na kraju prvog dijela, kada su igrače u svlačionicu ispratili gromoglasnim povicima negodovanja i salvom zvižduka.

Kada je sudac odsvirao kraj susreta, igrači su otišli pred Torcidu koja im je održala predavanje kako se bori za bijeli dres.

Privremeni trener Mislav Karoglan nema kvalitetu za trenera Hajduka.

Čelnici kluba u reprezentativnoj pauzi trebaju pronaći trenera od autoriteta.

Na presici poslije utakmice na upit novinara kako tumači pogrešku Melnjaka, koji je prije prvog gola Puljana darovao loptu bivšem hajdukovcu Ercegu, koji je zatresao mrežu Kalinića, trener Hajduka odgovorio je:

- Nije Melnjak pogriješio, to je bila pogreška trenera. Ja sam krivac za to. Tražio sam da se povratne lopte igraju prekon "šestice". Sve preuzimam na sebe, rekao je Karoglan.

Hajduk ne treba trener populist nego stručnjak koji će pokušati dignuti igru momčadi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.