ZORAN BUINAC Od Kantride se ovih dana pravi bauk kao da je Camp Nou

Nedjelja, 19. srpnja 2020. 11:19 Napisao/la  SC
Zoran Buinac
Zoran Buinac Foto: Facebook

Momčad Mladosti danas (18) na Kantridi igra uzvratnu kvalifikacijsku utakmicu protiv Opatije nakon koje namjerava u Petrinji igrati drugoligaši nogomet.

- Opet moram reći, kao i prije prve utakmice, da mene Opatija ne zanima, odnosno da sve što sam znao o njima prije prve utakmice i što sam saznao u samoj utakmici, ništa nije značilo u pripremi druge utakmice. Mi smo, naravno, do zadnjeg detalja izanalizirali prvu utakmicu, ali ne da bih igračima, na primjer, skrenuli pažnju na kvalitetu Opatije, koja je neosporna, nego da bismo pokazali gdje je u igri ostao neiskorišten prostor, koji smo mogli iskoristiti. A mislim da je ostalo jako puno neiskorištenog prostora za nas bez obzira što smo, a to je moje osnovno zapažanje kad je riječ o prvoj utakmici, igrajući gotovo 40 minuta s igračem manje pružili takvu igru da se zapravo nije vidjelo da imamo igrača manje. Zar to ne govori sve o tome kakve su naše šanse u drugoj utakmici, pita se trener Mladosti Zoran Buinac na klupskoj stranici.

- Bez obzira što sam nezadovoljan rezultatom iz prve utakmice, jer ne idemo na uzvrat s prednošću, moram reći da nemam osnove biti nezadovoljan onim što su dečki pokazali. Imamo pokazatelje kako se kretala utakmice koji idu u našu korist, od većeg broja izravnih udaraca na gol i kornera od Opatije, pa do tog toliko spominjanog omjera prekršaja gdje su oni napravili 34 prekršaja, a mi samo deset. Mislim da se svi možemo složiti i oko toga da smo se pokazali kao tjelesno pripremljenija momčad od suparnika. Druga je stvar što se već nakon prvih deset minuta vidio grč kod jednog broja mojih igrača, pogotovo mlađih, što smo u pripremi utakmice maksimalno htjeli ukloniti ali nismo uspjeli. Iz tog grča slijedile su greške, ‘darivali’ smo Opatiju, oni to srećom po nas nisu znali iskoristiti. Tu prije svega mislim na opasnosti koje su dolazile od Pejanovića, on nam je stalno bio sam, što se nikako nije smjelo dogoditi. I Weitzer je uglavnom sam primao loptu, što se isto moralo spriječiti. Ne bih htio da se pogrešno shvati kao traženje alibija, ali mislim da se u komentarima nakon utakmice zaboravilo da imamo mladu momčad, znatno mlađu od Opatije, i to se u nekim segmentima vidjelo. Moram naglasiti, jer vidim da se ni to ne uočava, da smo mi, pripremajući prošlo ljeto momčad za Treću HNL, razmišljali dugoročno, slažući momčad koja ima perspektivu i potencijal, što nije slučaj, na primjer, kod Opatije koja ima nekolicinu prvoligaških i igrača s internacionalnim iskustvom, naglašava Buinac koji najavljuje drugačiji pristup nego u prvoj utakmici:

- Bit će izmjena u načinu igre i u samoj momčadi. Puno pažnje opet dajemo na psihološku pripremu. Putovali smo dan ranije za Rijeku, želimo i na taj način dečkima dati maksimalan znak da klub stoji iza njih, da vjerujemo u prolaz. Ako kažem da prepuštamo ulogu favorita Opatiji, onda tu mislim samo na prirodnu ulogu koju domaćin ima u jednoj ovakvoj utakmici i teret koji oni sada imaju na sebi s obzirom na ulaganja u momčad i očekivanja njihovih navijača i medija za koje ste me pitali. Drugim riječima, kao što se od nas očekivalo da u Petrinji reagiramo kao domaća momčad i osiguramo određenu prednost za uzvrat, tako su oni sada u poziciji da ne smiju iznevjeriti očekivanja. Mi ćemo se spremiti za jednu sasvim drugačiju utakmicu u Rijeci od one koja je bila u Petrinji. Pritom ne mislim na to da se igra na Kantridi, od čega se ovih dana pravi nekakav bauk kao da je riječ o Nou Campu. No, ne padamo na te stvari. Vjerujem u svoje igrače, njihov karakter i spremnost da daju sve od sebe u jednoj ovakvoj utakmici. Želim pravu Mladost u nedjelju, uvjeren sam da će biti takva, rekao je Buinac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.