Zlatko Vujović: Slušam stalno kako nam je liga jaka i kvalitetna! Gdje je ta kvaliteta?

Nedjelja, 07. kolovoza 2022. 13:34 Napisao/la  Toni Bilić
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

Jedna od Hajdukovih legendi je bez ikakve dvojbe Zlatko Vujović, napadač koji je prije svega svojom brzinom bio prototip današnjih napadača.

U najboljoj sezoni u bijelom dresu (1984/85) u 34 nastupa zabio je 25 golova.

Evo njegova viđenja posudbe Marina Ljubičića, koji igra u LASK-u:

- Mislim da je to dobra opcija za Ljubičića, ali i Hajduk. Budimo iskreni, teško da bi on dobio veću minutažu pored Livaje, Nikole Kalinića, Mlakara.... Mladom igraču je najvažnije igrati. U LASK-u igra i zabije golova, na tri prvenstvene utakmice zabio je šest golova, te još tri u Kupu. To je više nego odličan početak. Ljubičić je brz, drzak, uporni napadač, nije on klasični strijelac, kaže Vujović.

Austrijanci mogu otkupiti ugovor od Hajduka za 2,4 mil. eura?

- Moram kazati da me čudi tako mala otkupna klauzula, jer radi se o mladom igraču, koji će u budućnosti još više iskazati svoju vrijednost. Ako ovako nastavi zabijati, ne dvojim da će ga Austrijanci otkupiti od Hajduka i da će na njegovom budućem transferu zaraditi desetak milijuna eura.

Dinamo i Osijek kiksali su u ovom kolu, modri nisu pobjedili Varaždin, Osječani su u Puli poraženi od Istre 1961?

- Ne smijemo se zavarati, liga je slaba. Prava je istina da je Dinamo slabiji nego prijašnjih sezona, on se po kvaliteti približio Hajduku, Rijeci, Osijeku. Slušam stalno kako nam je liga jaka i kvalitetna. Gdje je ta kvaliteta? Osijek i Rijeka ispadnu u prvom kolu u Konferencijskoj ligi, Osječani su ispali od momčadi koja se bori za ostanak u prvoj ligi Kazahtana. Prošle godine Hajduk je ispao od Tobola. Dinamo ne može pobjediti Varaždin, Osijek izgubi od Istre 1961, nisu Varaždinci i Puljani dobri nego su Dinamo i Osijek slabi. Svi sada čekaju smjenu Čačića i Bjelice. Prvog može spasiti da prođe Ludogorec, dok drugi ima veliku odštetnu klauzulu u ugovoru u slučaju smjene. Valjda se traži najbolji način za rastanak.

Hajduka čeka uzvrat s Vitorijom SC, bijeli imaju dva gola prednosti?

- Ništa još nije riješeno. Dva gola su velika i mala prednost. Najvažnije ne primiiti gol na otvaranju susreta. Najveći problem trenera Dambrauskasa je da gotovo svi u klubu razmišljanju o budućem protivniku Villarrealu. Vjerujem u prolaz Hajduka, zaključio je Vujović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.