Zlatko Dalić: Luka i ja odlučit ćemo kako dalje, ja sam svoj cilj ostvario!

Utorak, 29. lipnja 2021. 12:32 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Luka i ja odlučit ćemo kako dalje, ja sam svoj cilj ostvario!

Zlatko Dalić dan nakon ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva ovako je odgovorio na pitanje ostaje li izbornik:

- Ja sam svoj cilj ostvario. Razgovarat ću s ljudima u Savezu i sa starijim igračima. Naš glavni cilj je sada plasman u Katar. Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje. Na ovom turniru nisu svi dali sve od sebe, rekao je Dalić.

Što se tiče svoga učinka, Dalić kaže sljedeće:

- Napravili smo što smo mogli. Smatram da smo pogodili sa zamjenom za Perišića, stojim iza toga. Radio sam greške i svjestan sam toga. Uvijek ima grešaka kad se izgubi utakmica. Mi smo napravili ono što smo mogli i trebali. Kod zamjene za Perišića smo pričali o Rebiću, Oršiću i Brekalu. Očekivao sam eksploziju Rebića, jer mu je to prirodna pozicija, mislio sam da će donijeti prevagu. Kad čovjek izgubi, uvijek se pita je li moglo ovako ili onako…Dilema je bila i pozicija desnog beka, tu smo se odlučili za Juranovića, to je također u redu. Naš cilj je bio prolazak skupine. Nismo se provukli, prošli smo to. Ipak, to nije bio naš zadnji cilj. Ovo je naša realnost trenutno, kada pogledamo što smo sve prošli zadnjih mjesec dana. Siguran sam da ova reprezentacija vrijedi više od osmine finala. Tužan sam i ponosan. Tužan sam zbog igrača koji su dali zadnji atom snage, zbog navijača koji su došli, potrošili su svoj novac i sjajno nas bodrili. Ponosan sam na borbenost u drugom dijelu i sinergiju koju smo imali s navijačima, rekao je izbornik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.