Zdravko Mamić: Luka Modrić i danas na računu ima milijune eura, koje je podijelio samnom

Utorak, 16. ožujka 2021. 15:07 Napisao/la  SC

Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Luka Modrić. Oni su suučesnici, novac je kod njih, kaže Zdravko Mamić

Zdravko Mamić: Luka Modrić i danas na računu ima milijune eura, koje je podijelio samnom

Zdravko Mamić održao je u Mostaru konferenciju za novinare nakon što je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora zbog toga što je oštetio Dinamo.

Bjegunac od hrvatskog pravosuđa u komentaru presude istaknuo je sljedeće:

- Moj brat i ja nismo presuđeni za niti jednu kunu poreza. Novac je poslan preko Luke Modrića i Dejana Lovrena, oni su na račune primili iznose koji mi se stavljaju na teret. Luka Modrić ima i danas milijune eura na tom računu, koje je podijelio samnom kao investitorom, preko privatnog ugovora. Uzeo sam ga kao izbjeglicu, potpisali smo sporazum o podjeli novca, on je dignuo novac, dio je dao meni. Nikad ni jedan igrač u povijesti nije platio ni jednu lipu poreza. Jedini u povijesti koji je platio je Dinamo. Ako braća Mamić moraju vratiti novac, onda ga moraju vratiti i Lovren i Luka Modrić. Oni su suučesnici, novac je kod njih, oni su došli na sud i rekli, mi smo potpisali anekse. Ili smo zajedno u djelu ili nitko nije u djelu! Kakva tu treba pamet, kakva tu treba znanost? Kako je moguće da od 93 svjedoka tužiteljstva, svi svjedoče u korist braće Mamić. Svi su svjedočili u našu korist. A sud za vrijeme suđenja, kad je vidio da pada sve u vodu, putem svoje tvrtke kćeri podigne optužnicu protiv Lovrena i Modrića za lažno svjedočenje, iznio je Mamić izravne otpužbe na račun Modrića i Lovrena.

Podsjetnika radi, Modrić je u studenom 2018. godine pravomoćno oslobođen optužbi za davanje lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću.

Modrića se teretilo da je na Županijskom sudu u Osijeku na suđenju Zdravku Mamiću "svjesno neistinito iskazao" da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kad bi produživao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužiteljstvo je smatralo da je Modrić govorio neistinu jer je dobro znao da je spomenuti aneks potpisao tek nakon odlaska iz Dinama, kad je već igrao u Tottenhamu.

Naime, i sam Modrić je u iskazu danom USKOK-u tijekom istrage protiv Mamića više puta ponovio da nije imao potpisan aneks o podjeli obeštećenja, nego da ga je u dogovoru sa Zdravkom Mamićem potpisao kad je već igrao u Londonu.

Temeljem tog aneksa, Dinamo je Modriću isplatio polovicu obeštećenja, a Modrić je većinu dobivenih sredstava, više od 50 milijuna kuna, proslijedio Mamiću i s njim povezanim osobama.

Modrić je na sudu u Osijeku, u iskazu zbog kojega je završio pod optužbom za davanje lažnog iskaza, ustvrdio da to nije rekao na USKOK-u i da su ga tad krivo razumjeli.

Na kraju je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu smatralo da ne postoji dovoljan stupanj sumnje da je Modrić svjesno lagao na sudu u Osijeku.

U sličnoj situaciji je bio Dejan Lovren.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.