IVAN BEBEK

Uopće ne razmišljam o scenariju da ne sudim

Ponedjeljak, 04. listopada 2021. 14:16 Napisao  I. V.

Žao mi je da sam koristio rječnik koji nije primjeren i kojega nikada ne bih koristio u javnom prostoru, kazao je Bebek i najavio kaznenu prijavu protiv treće osobe

Ivan Bebek
Ivan Bebek

Ivan Bebek održao je u riječkom Hiltonu presicu nakon što je gromoglasno odjeknula snimka njegova razgovora s nepoznatom osobom u kojoj je vrijeđao kolegu Blaža Duplančića i komentirao nogometno ozračje u Splitu

- Ovih sam dana pročitao puno tumačenja, ovdje sam da bih iznio svoju stranu priče. Prije svega ispričavam se Blažu Duplančiću zbog riječi koje sam upotrijebio u razgovoru s prijateljem, koji je nepovezan s nogometom. Žao mi je da sam koristio rječnik koji nije primjeren i kojega nikada ne bih koristio u javnom prostoru. Moram se ispričati ljudima iz Hajduka, ali ne prihvaćam tezu da sam uvrijedio navijače Hajduka, koji su za mene najbitniji za Hajduk, rekao je Bebek i objasnio kako je snimka dospjela u javnost:

- Želim naglasiti da je glasovna poruka poslana putem watsappa, da je dio privatne komunikacije, da je neovlašteno distribuirana, bez moga znanja i dopuštenja. Snimka je nastala u emotivnom trenutku nakon utakmice, nakon što je dio navijača jakim intezitetom skandirao: Ubij Bebeka. Krivac sam što sam dozvolio da me preplave emocije, služio sam se neprimjerenim rječnikom, žao mi je da je privatna komunikacija izašla u javnost i zbog toga sam podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je to učinila. Ne znam s kojom namjerom, na drugome je da to istraži, na kraju je ta izjava postala veći krimen od poziva na ubojstvo suca, kazao je Bebek.

Riječki sudac nije imenovao osobu kojoj je poslao snimku:

- Ne znam tko je pustio snimku, ni jedna osoba nije imala moje dopuštenje. Osoba kojoj sam poslao poruku kaže da nije distribuirala snimku, zato sam podnio prijavu protiv treće osobe. S obzirom na kaznenu prijavu nema potrebe otkrivati njegovo ime, on je nebitan za cijelu priču, kaže Bebek.

Najbolji hrvatski sudac nema namjeru prekinuti karijeru zbog ove afere:

- Suce određuje povjerenik za suce, to je pitanje za povjerenika! Uopće ne razmišljam o scenariju da ne sudim, jer se ničim nisam ogriješio o kodeks ili pravilnik. Sve prolazi, pa i sudačka karijera, ali dok mogu suditi na ovoj razini, ne razmišljam o prekidu, naglasio je Bebek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.