Suci koji su osudili Zdravka Mamića završili u zatvoru prije nego onaj koga su osudili!

Srijeda, 09. lipnja 2021. 13:21 Napisao/la  SC

Morao sam se izložiti pogibelji da bih raskrinkao pravosudne reketare i lopove, napisao je Zdravko Mamić

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

U Osijeku su uhićena tri suca povezana sa slučajem Zdravka Mamića, privedeni su Darko Krušlin, Zvonko Vekić i Ante Kvesić.

Kao što je poznato, Mamić je osječke suce optužio za uzimanje mita nakon što ga je Vrhovni sud pravomoćno osudio na temelju odluke Županijskog suda u Osijeku.

Mamić je zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama osuđen na 6,6 godina zatvora, presudu je dočekao u BiH kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Nakon što je Mamić objavio niz dokaza o podmićivanju sudaca, državno odvjetništvo odlučio je privesti suce, a Mamić na Facebooku napisao sljedeće:

Neka moja žrtva i patnja budu početak katarze hrvatskog društva i pravosuđa. Morao sam biti izložen ruglu, trpiti ucjene i reket kriminalaca u krajnjoj nuždi! Morao sam se izložiti pogibelji da bih raskrinkao pravosudne reketare i lopove! Sada imamo priliku da osigurate svojoj djeci bolju budućnosti! Reforma pravosuđa ne smije stati na K€ssi i sucima koje sam prozvao nego mora ići u smjeru onemogućavanja svih onih koji su s njima povezani i svih onih za koje ne znam, a isti su kao oni. Od vještaka koji su zatvarali žene u ludnice do onih koji su štitili pedofiliju i umirućima oduzimali imovinu. Stvorimo uz poštene suce, kojih ima, pravedan i pravičan sustav! Na svima je odgovornost! PODIJELI!, napisao je svojevrsni reformator hrvatskog pravosuđa.

Tragikomičnim raspletom suci koji su osudili Zdravka Mamića završili su u zatvoru prije nego onaj koga su osudili!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.