Tomislav Ivković postao novi trener sarajevskog Željezničara

Petak, 18. lipnja 2021. 12:03 Napisao/la  SC
Tomislav Ivković
Tomislav Ivković

Tomislav Ivković (60) postao je novi trener Željezničara.

Iskusni hrvatski stručnjak u petak poslijedpodne potpisao je jednogodišnji ugovor sa sarajevskim premijeligašem.

Prvi trening igrača zakazan je za ponedjeljak.

Kultni sarajevski klub prolazi kroz krizno razdoblje, financijski problemi dovode u pitanje vitalno funkcioniranje, klub je dužan igračima i zaposlenicima, nije poznato tko će se odazvati prvoj prozivci.

Ivković je zadnji posao odradio u Interu, u završnici sezone zamijenio da je iskusni Ilija Lončarević koji je sačuvao drugoligaški status.

Zanimljvio je da će gradski derbi voditi hrvatski stručnjaci, Goran Sablić postao je trenera Sarajeva.
 
- Prvo se želim zahvaliti ljudima iz kluba i novoj upravi, iznenadilo me što su na sastanku sudjelovala četvorica ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako motivirani da zajedno sa mnom naprave puno boljeg Želju nego što je bio prošlu sezonu. Poanta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Klub ima problem, a to su financije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekat, u taj projekat ulazi omladinska škola, danas nema kluba u regiji koji može živjeti bez svojih igrača. Nitko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo tko od domaćih igrača i juniora ima kvalitetu da se priključi prvoj momčadi. Došao sam i iz razloga, jer mi imponira poziv Želje. Željo je institucija, Božji putevi su čudni, moj trenerski idol i čovjek s kojim sam povezan prijateljski godinama je Ivica Osim. Sjećam se da je on došao u Želju 1978. godine i da je ni iz čega napravio čudo kada je stavio domaće igrače, Baždarevića, Čapljića, Bahtića i mnoge druge. Razmišljam kao on, nisam čovjek koji trči za titulama, trener sam koji voli stvarati igru i igrače, toga sam puno napravio u Hrvatskoj, lista igrača koji su radili sa mnom je dugačka. Neće uspjeha biti preko noći, stvaranje ekipe je proces koji traje, Uprava kluba je rekla da nema rezultatskog pritiska i da ćemo tako napraviti dobar posao. Ako se svi budemo tako ponašali i razmišljali, onda ćemo napraviti dobre stvari, kazao je Ivković za klupsku stranicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.