Tomislav Erceg: Hajduk je favorit samo zato jer igra pred svojim navijačima

Nedjelja, 29. kolovoza 2021. 14:16 Napisao/la  T. B.
Tomo Erceg
Tomo Erceg

U svojoj bogatoj i uspješnoj igračkoj karijeri Tomislav Erceg nosio je dres Hajduka i Rijek, s obje momčadi osvajao je trofeje:

- Hajduk je moj klub, međutim u Rijeci sam proveo jednu prekrasnu sezonu. Osvojili smo Kup, bili smo blizu osvajanju titule prvaka, nismo uspjeli, kaže Erceg.

Što očekujete od Jadranskog derbija?

- Zanimljivu utakmicu u kojoj je Hajduk favorit samo zato što igra pred svojim navijačima. Ne dvojim da će stadion biti dobrano ispunjen. Euforija je ušla među navijače. Čini mi se da su se ponovno vratila prava nogometna atmosfera. Čekaju se utakmice kao prije pandemije COVID–a 19.

Koliko će ispadanje iz Europe poremetiti igrače sa Rujevice?

- Svaki europski poraz ostavi traga, znam to iz osobnog iskustva. Koliko će se to osjetiti na igračima Rijeke, pokazat će sama utkmica. Trener Goran Tomić ima niz kvalitetnih pojedinaca na čelu s iskusnim napadačem Drmićem. Tu su još Galović, Tomečak, Pavičić... mladi Lepinjica, Bušnje, Liber, novajlije Abass, Ampem... Kada se vratim malo unazad, tek se sada vidi koliko je gol koji je Rijeka primila u prvoj utakmicu protiv PAOK-a u Solunu bio koban za njihovo ispadanje. Šteta što nisu uspjeli plasirati se u skupinu Konferencijske lige.

Hajduk je nakon niz godina ponovno na čelu prvoligaške karavane?

- Predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius posložili su jako dobru momčad. Najbolji potez im je što su uspjeli ostaviti Livaju na kojem se gradi budućnost. Doveli su niz iskusnih igrača, vratara Kalinića, Lovrencsicsa, Vukovića, Krovinovića... Hajduk ima igrački kadar koji može napastiti titulu prvaka. Da li će u tome uspjeti vidjet ćemo na kraju sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.