Sportski arbitražni sud službeno obrazložio odluku u slučaju Arijana Ademija

Utorak, 28. ožujka 2017. 17:34 Napisao/la  SC

CAS smanjio  kaznu Arijana Ademija s četiri na dvije godine suspenzije

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei smanjio je kaznu Arijanu Ademiju s četiri na dvije godine suspenzije.

Evo službenog obrazloženja:

- Igrač je tražio poništenje Uefine odluke na temelju toga da je uzimao propisani lijek nakon ozljede koji je bio kontaminiran nedozvoljenom supstancom. CAS je uzeo u obzir posebne okolnosti u ovom slučaju. Iako je igrač dokazao da nije imao namjeru uzimati nedozvoljena sredstva, ne možemo se složiti da kaznu treba poništiti. Umjesto toga odlučeno je da je smanjenje kazne na kraći period prihvatljivo. Njegova žalba je tako djelomično prihvaćena. Posljedično tome izrečena je zabrana igranja nogometa od dvije godine s početkom od 7. listopada 2015. godine, stoji u obrazloženju.

Dakle, iako je Ademi dokazao da je slučajno u tijelo unio zabranjeni stanozolol, neće smjeti igrati do listopada, niti će se moći žaliti na odluku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.