SLAVEN BILIĆ

Došli novi ljudi s novim idejama

Petak, 01. ožujka 2019. 15:55 Napisao/la  SC

 Sličnu sudbinu doživio Matjaž Kek

Slaven Bilić
Slaven Bilić

 

Slaven Bilić dobio je otkaz u Al Ittihadu na tipičan arapski način.

Trener momčadi koja se bori za ostanak u saudijskoj ligi smijenjen je nakon poraza od najbolje saudijske i ponajbolje momčadi na kontinentu koju vodi Zoran Mamić.

Povrh toga, Bilić je smijenjen dva dana nakon poraza od Al Hilala, što ukazuje da odluka nije bila promišljena:

- Ma nisam šokiran, ali sam razočaran. Baš sam jako razočaran. Došao sam u Saudijsku Arabiju pun motiva da učinimo nešto dobro, dugoročno i pamtljivo. Svjesno sam izabrao taj posao i kad smo pregovarali u New Yorku s ondašnjim čelnicima Al Ittihada, inzistirao sam na tri godine ugovora. To je bio jasan znak da želim ostati te da ne dolazim u taj dio svijeta kako bih na brzinu pokupio neki novac, nego da želim nešto stvoriti. Znao sam kamo dolazim. Klub je bio s jednim bodom nakon pet utakmica, a neovisno što je to bio, kao, tek početak sezone, sasvim je logično da takav skor nije bio plod slučajnosti. Nešto je dovelo do toga da ovaj veliki i jedan od najslavnijih klubova u ovom podneblju tako slabo starta. No, ključan problem koji je vodio ovakvom neočekivanom i prebrzom epilogu za mene jest što je od dana kada sam stigao u Jeddah, nakon samo jednog mjeseca praktično smijenjen cjelokupni upravljački kadar, odnosno klupski menadžment. Došli su novi ljudi, sa svojim vizijama i stavovima, pa je, eto, došlo i do našeg prekida suradnje. Tajming me silno razočarao jer smo upravo bili u fazi podizanja forme i bodovnih učinaka, kazao je Bilić za Sportske novosti.

Još jedan dokaz ishitrene odluke je da Bilić i njegovi suradnici još uvijek čekaju raskide ugovorana štetu kluba:

- Otkad sam došao, u oko tri mjeseca više od pola trenera u ligi 16 je smijenjeno. To je trend. I što je još zanimljivo, odlučili su mi otkazati dva dana nakon poraza od Al Hilala, a prije te utakmice mi je uručena nagrada za najboljeg trenera mjeseca! Polako ću se sada odmoriti, rezimirati stvari, pa ćemo vidjeti što dalje. Sigurno je da ću ostati još neko vrijeme u Jeddahu, jer taman sam cijelu familiju doveo. S Ivanom i naše troje djece baš smo se dobro snašli i jako nam se dopalo u ovom gradu, zaključuje Bilić.

Usput, sličnu sudbinu doživio je Matjaž Kek, koji je vodio Al Ittihad još kraće nego Slaven Bilić prije nego što je neočekivano dobio otkaz i preuzeo Rijeku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.