NAPOLI - RIJEKA Simon Rožman: Imamo mladu momčad i motiva, važno je da ne bude straha

Četvrtak, 26. studenog 2020. 09:24 Napisao/la  SC

Sućut obitelji i svim navijačima Napolija, znamo koji je pečat Maradona ostavio ovdje, bio je jedan od najboljih igrača u povijesti, kaže trener Rijeke

Simon Rožman
Simon Rožman Foto: HNK Rijeka

Rijeka večeras (21) na kultnom San Paolu igra utakmicu 3. kola protiv Napolija, utakmica se igra pod dojom iznenadne smrti Diega Maradone, koji je na istom stadionu odigrao neke od svojih najboljih utakmica u karijeri.

- Zatekla nas je vijest u autobusu, sućut obitelji i svim navijačima Napolija, znamo koji je pečat Maradona ostavio ovdje, bio je jedan od najboljih igrača u povijesti, kaže trener Rijeke Simon Rožman.

Rijeka bez nekoliko bitnih igrača (Menalo, Kulenović...) igra utakmicu bez rezultatskog opterećenja, igračima Rijeke nagrada je večeras igrati na stadionu koji će dobiti ime jednog od najboljih nogometaša svih vremena:

- Moramo uživati u svemu skupa, igramo proitiv momčadi koja ima igrače koji vrijede milijune, ali daleko od toga da se predajemo unaprijed. Mislim da smo obje utakmice na Rujevici bili na jako dobroj razini, da smo duže vrijeme bili ravnopravni, sada bismo trebali to razdoblje produžiti na devedeset minuta, govori Rožman kojemu je izbor igrača večeras sužen.

Osmorica igrača Rijeke pozitivni su na koronavirus, ali Alkmaar je u 1. kolu u Napulj stigao bez 13 igrača zaraženih koronavirusom i pobijedio!

Razlika je tome što je momčad Napolija nakon nedjeljnog poraza od Milana u drugačijem mentalnom stanju:

- Sve se zna, nema su nikakve igre skrivača, jedino je peh da nismo kompletni. Možda bismo bilo konkurentniji, imali bismo veću mogućnost rotacije. Dečki koji će igrati imaju želju, imamo mladu momčad, motiva imamo, važno je da ne bude straha ili pretjeranog respekta. Nadamo se dobroj utakmici s naše strane, jedino mi je žao da nema publike na ovom divnom stadionu, vidjelo se kako naša momčad igra pred publikom na Rujevici, to je neki drugi nogomet. Htio bih da dobro počnemo utakmicu, da pokažemo gard, onda će nam biti lakše. Svakom minutom koja prolazi bit ćemo bolji, nismo bez šansi, zaključuje Rožman.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.