Šibenik ima novog vlasnika, klub preuzeo američki biznismen hrvatskog porijekla

Srijeda, 29. prosinca 2021. 17:08 Napisao/la  SC
Šibenik ima novog vlasnika, klub preuzeo američki biznismen hrvatskog porijekla

 HNK Šibenik imao potencijalno novog vlasnika, koji je praktično već preuzeo klub:

- Gospodin Marino Jurić je hrvatski poduzetni, investitor s prebivalištem u Miamiju, SAD. Ima djelokrug poslovanja širom svijeta i Europe, pa i u Hrvatskoj. Unazad nekoliko dana je postao i partner Nogometnog kluba Šibenik. Jedan od prvih poteza je bio rješavanje dvije zaostale plaće. To smo riješili, sad idemo dalje u nove radne pobjede. Ušli smo u partnerski odnos, trenutna akvizicija je ugovorna tajna i nemam dopuštenja o njoj govoriti dok god ne završi. Očekujem da će ta akvizicija biti gotova do kraja siječnja, tek nakon toga možemo malo detaljnije o omjerima, suvlasničkom odnosu. Za sad smo ušli kao supartneri postojećim vlasnicima, odnosno suvlasnicima, kazao je odvjetnik Stipe Grubišić kojega je ovlastio Marin Jurić.

Biznismen porijeklom iz Primoštena odredio je ciljeve:

- Naš je cilj sada prvenstveno stabilizirati klub, situacije da dva mjeseca klub ne plati plaću i dođe gotovo do uvjeta stečaja ne možemo i ne želimo dozvoliti. Ja sam pravni zastupnik gospodina Jurića zadnjih pet godina. Sve projekte odradili smo vrhunski, danas su to super uspješna društva, firme koje rade, zapošljavaju dosta ljudi. Tako da, ponavljam, cilj je sada stabilizacija u klubu. U tom smjeru smo već i krenuli, cilj je da u što kraćem razdoblju klub ne samo uz financijske injekcije gospodina Jurića nego da klub samostalno dođe u fazu samoodrživosti. Mislim da je baza i ključ svakog kluba, ne samo nogometnog, mladi igrači i baza mladih igrača. Šibenik ima potencijal da može svaku godinu izbaciti dobro dijete, dobrog igrača, oko kojega može graditi svoju pozitivnu priču. Iza toga dolaze transferi, ali prvenstveno da klub sam, uz podizanje omladinske škole, svojih mladih igrača, ima svoju perspektivu i svoju budućnos, rekao je Grubišić.

Proteklog tjedna iz kluba su izvijestili kako su isplaćene dvije plaće:

- Dugovi će biti riješeni u najkraćem mogućem roku. Prvo nam je zapelo za oko: mislim da ima troškova i u plaćama koje možda nisu adekvatne, realne, pogotovo situaciji u kojoj se Šibenik nalazi. Radimo na tome da se što prije isplati još jedna zaostala plaća, a to očekujem u najkraćem mogućem roku. Moramo obaviti još neke razgovore i s igračima, oko smanjenja prihoda nekim igračima koji, po našem mišljenju, ne odgovaraju plaći i financijama koje primaju, govori Grubišić kojemu je prioritet riješiti dug prema FIFA (240.000 eura), riječ je o naknadama za razvoj igrača koje su Kolumbijci doveli u proteklom razdoblju.

- To je najbitnije pitanje, jer ako to ne riješimo do početka prijelaznog roka onda niti možemo dovoditi niti kupovati igrače. Već smo krenuli rješavati taj problem preko Saveza i UEFA-e, pa čak i preko nekih naših bivših reprezentativaca. Moramo to do početka prijelaznog roka imati ad acta, zaključi je Grubišić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.