Ruža Hrvatska: Braća Žužul odbila kinesku ponudu, RNK Split spašava novi GUP

Nedjelja, 12. veljače 2017. 20:25 Napisao/la  Ivan Jelić

Prema projektu izgradio bi se stadion sa desetak tisuća sjedećih mjesta, atletska dvorana i što je najvažnije - hotel visoke kategorije i stambene zgrade s ukupno 260 stanova


Nije nimalo ugodno već duže vrijeme vlasnicima RNK-a Split, braći Slavenu i Jozi Žužulu.

Naime, klub se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, prema velikoj većina igrača postoje novčana dugovanja, plaće kasne nekoliko mjeseci.

Mnogi su igrači zbog dugovanja podnijeli zahtjeve za raskidima ugovora Arbitražnoj komisiji.

 Kako smo neslužbeno saznali prije neki dan u Park mladeži stigli u Kinezi, koji su bili spremni kupiti klub i sanirati dugove.
 
 Nisu Kinezi uspjeli u svojoj nakani, dobili su odbijenicu od braće Žužul koji i dalje vjeruju da će se izvući iz teške financijske situacije.
 
 Svoj optimizam i vjeru u bolju financijsku situaciju grade na izglasavanju GUP-a prema koje bi oni dobili na 30-godišnju koncesiju na Park mladeži sa okolnim površinama.
 
 Imaju već gotov projekt pod radnim nazivom "Ruža Hrvatska".
 
 Prema tom projektu izgradio bi se stadion sa desetak tisuća sjedećih mjesta, atletska dvorana, još poneki teren sa umjetnom travom, te ono najvažnije - hotel visoke kategorije, stambene zgrade sa ukupno 260 stanova.
 
 Od toga broja u 60 stanova uselili bi stanare koji trenutno žive u trošnim zgradama iza sjeverno-zapadne tribine, dok bi ostalih 190 stanova bili namjenjeni tržištu kao i poslovni prostori koji bi bili izgrađeni u sklopu novih stambenih jedinica.
 
 To su samo  planovi braće Žužul, stvarnost je da su Kinezi željeli spasiti klub od propasti.

Braća Žužul uvjereni su da će klub koji ove godine slavi 105 godina postojanja izvuči iz teške financijske situacije. Samo što im vrijeme  nije saveznik.

Momčad na proljeće čeka grčevita borba za ostanak u prvoligaškom društvu, nakon povratka sa dvotjednih priprema u Turskoj klub je napustio trener Vjekoslav Lokica.

Žužuli su prvo željeli  dovesti Ivana Katalinića, nisu se dogovorili, financije su bile problem.

 Na službenoj stranici prije neki dan obznanili su da je trener Elvis Scoria, no niti on se nije dogovorio sa braćom Žužulom.

Izbor je pao na Bruna Akrapovića, koji nema prvoligaškog trenerskog iskustva.

Akrapović je izrabran jer je bio najjeftiniji!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.