ČUDNI KRITERIJI Rijeka u pretkolu trećerazrednog europskog natjecanja igra protiv puno kvalitetnije momčadi od momčadi protiv koje je Dinamo igrao u pretkolu Lige prvaka

Četvrtak, 21. srpnja 2022. 13:18 Napisao/la  Igor Vranić

U pripremama utakmica protiv Šibenika i Djurgardensa jedino su ista pravila igre, u svemu ostalom Tadić se morao pripremati kao da se bavi različitim sportovima

Dragan Tadić debitira kao trener Rijeke na Rujevici
Dragan Tadić debitira kao trener Rijeke na Rujevici

Nogometaši Rijeke u četvrtak (20.30) na Rujevici igraju prvu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige, protivnik je momčad Djurgardensa.

Švedska momčad nije baš bila poželjan protivnik uoči ždrijeba, Rijeka igra protiv jedne od vodećih momčadi lige, koja se prema kvaliteti nalazi otprilike na razini HNL-a.

Rijeka je utakmice protiv Djurgardensa pripremala u ozračju neizvjesnosti, ni igrači Rijeke ne znaju koliko visoko mogu dignuti razinu igre nakon što su u Šibeniku odigrali prvu natjecateljsku utakmicu ove sezone.

Protiv Djurgardensa će trebati igrati na puno višoj energetskoj razini nego u HNL-u, preduvjet uspjeha u europskim utakmicama visoki je intezitet duel-igre, koji igrači Rijeke još nisu osjetili ove sezone.

Igrači Djurgardensa nemaju takvih problema, točno znaju koliko mogu budući da su dosegnuli optimalni natjecateljski tonus nakon 15 utakmica u prvenstvu.

Pod uvjetom da je Rijeka dovoljno moćna na početku sezone igrati utakmice na potrebnoj europskoj razini, način na koji će Rijeka igrati utakmice protiv Djurgardensa ovisi o odlukama trenera Dragana Tadića.

Odmah nakon što je debitirao u HNL-u, Tadić na klupi Rijeke debitira u Europi, novi trener brzo se mora prilagođavati različitim zahtjevima, u četvrtak Rijeka igra prvu natjecateljsku utakmicu pred svojim navijačima.

U utakmici protiv Šibenika igrala je Rijeka očekivano s obzirom na viđeno u pripremama: Tadić otpočetka forsira kontrolirani nogomet, rizik pokušava svesti na nužni minimum, nije se ustrčavao  zauzeti obrambeni gard u utakmici protiv objektivno slabijega protivnika poput Šibenika.

Takve utakmice u pravilo završavaju kao što je završila utakmica na Šubićevcu: nakon što izgubi utakmicu, slabija momčad uvijek stekne dojam da je mogla učiniti nešto više. A nije!

U pripremama utakmica protiv Šibenika i Djurgardensa jedino su ista pravila igre, u svemu ostalom Tadić se morao pripremati kao da se bavi različitim sportovima.

Zbog razlike između ligaškog i turnirskog načina igre, u dvjema utakmicama protiv Djurgardensa neće Tadić moći igrati na "nulu", to prije što pogodak u gostima više nema dodatnu vrijednost.

Rijeka u dvjema utakmicama mora iskazati napadački potencijal dostatan plasmana u 3. pretkolo, a igra protiv momčadi koja je u 15 utakmica švedskog prvenstva primila samo 10 pogodaka!

Tadić je u pripremi utakmica protiv Djurgardensa prvo trebao uvažiti činjenicu da Rijeka u pretkolu trećerazrednog europskog natjecanja igra protiv puno kvalitetnije momčadi od momčadi protiv koje je Dinamo igrao u pretkolu Lige prvaka.

Malo su čudno posložena pretkola različitih europskih natjecanja u istoj fazi natjecanja!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.