DERBI KOLA Rijeka u dvjema utakmicama protiv Osijeka nije postignula pogodak, obrana je ključ riječkoga uspjeha u Gradskom vrtu

Nedjelja, 13. veljače 2022. 11:35 Napisao  I. V.

Nama je imperativ pobijediti u svakoj utakmici, tako se ponašaju svi naši konkurenti u utrci za naslov, kaže trener Osijeka Nenad Bjelica

Rijeka u dvjema utakmicama protiv Osijeka nije postignula pogodak, obrana je ključ riječkoga uspjeha u Gradskom vrtu
Foto: Hina

Osijek i Rijeka danas (17.30) u Gradskom vrtu igraju derbi kola.

Za razliku od Rijeke, Osijek se za utakmicu nije pripremao u pozitivnom ozračju nakon što su navijači vrijeđali igrače u Kranjčevićevoj.

- To je voda koja je prošla ispod mosta! Raspoloženje u momčadi je dobro, vjerujem kako ćemo odigrati bolju utakmicu od ove dvije prethodne u kojima nismo bili perfektni. Nisam to ni očekivao jer smo na pripremama žestoko trenirali. Momčad sad tek dolazi do potrebne svježine i zato vjerujem u bolju igru, te naravno našu pobjedu. Ove smo sezone obje utakmice s Rijekom odigrali vrlo dobro. Vjerujem kako ćemo na toj razini biti i u nedjelju. Važna je to utakmica, ali još uvijek ne i presudna, jer nas očekuje još dosta dobrih izazova. Ona je samo prva u nizu, a mi se uvijek koncentriramo na taj prvi susret koji nam dolazi. Rijeka je s nama u utrci za naslov, imaju odličnog trenera i isto takvu momčad, ali vjerujemo u svoju snagu i kvalitetu, rekao je u najavi trener Nenad Bjelica.

Rijeka u Osijeku nije favorit, niti igra pod pritiskom kao Osijek koji je poražen u prvoj utakmici u Gradskom vrtu protiv Slavena Belupa:

- Nama je imperativ pobijediti u svakoj utakmici, tako se ponašaju svi naši konkurenti u utrci za naslov. Pred nas nije stavljen imperativ osvajanja trofeja, ali mi silno želimo doći do tog uspjeha. Želja je jako važna, a ponekad može biti i presudna, ali da nešto moramo - ne moramo, naglasio je Bjelica.

Rijeka je na početku drugoga dijela sezone odigrala dvije utakmice u kojima momčad nije ni približno dosegnula tonus iz najboljega dijela sezone, dojam je da se tek uigrava kao i Osijek.

U prvoj utakmici protiv Dinama riječka je momčad bila energetski neprepoznatljiva, u nekoliko razdoblja utakmice protiv Lokomotive pokazala je prepoznatljive konture igre, u objema utakmicama iskazala je poznate slabosti u obrani.

Budući da Rijeka u dvjema utakmicama protiv Osijeka nije postignula pogodak, logično se nameće zaključak da će ključ riječkoga uspjeha u Gradskom vrtu  biti igra u obrani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.