MATJAŽ KEK Rijeka je odigrala sjajnu utakmicu, igrači će na Poljud istrčati puno nabrijaniji

Petak, 04. prosinca 2020. 14:44 Napisao/la  SC

Nerealno je komentirati sada što Rijeka može u HNL-u kad puno utakmica nije odigrano, ali sigurno je da je to ekipa koja raste,  kaže bivši trener Rijeke

Matjaž Kek
Matjaž Kek

Matjaž Kek prokomentirao je igru Rijeke protiv Real Sociedada za Index:

- Rijeka je odigrala sjajnu utakmicu jer je tako i pripremljena. To je ono što donosi rezultat, a ne pohvale, od toga se ne živi. Rijeka je i ranije pokazala da zna prepoznati igrače koji imaju iskustvo u nogama, to se vidjelo posebno u minutama jučerašnje utakmice kad je Rijeka trpjela pritisak. Bod kod lidera La Lige je rezultat itekako vrijedan poštovanja. Sad su naplatili sve ono što su bili blizu bodova u nekim utakmicama. Rijeka je ulaskom u Europa ligu pokazala da ne želi biti samo simpatična ekipica i to se jučer vidjelo, kaže Kek.

Rijeka je u Europskoj ligi i u zadnjoj utakmici protiv Osijeka pokazala da ima kvalitete boriti se vrh ljestvice u HNL-u:

- Nerealno je komentirati sada što Rijeka može u HNL-u kad puno utakmica nije odigrano, ali sigurno je da je to ekipa koja raste. Sada su dobili napokon i onaj natjecateljski ritam koji im je nedostajao zbog silnih odgoda u ovoj specifičnoj sezoni. Imaju dovoljno širok kadar da zarotiraju kad treba, ali prije svega ključno je samopouzdanje koje su jučer dobili. Kako će se oni posložiti u HNL-u, teško je pretpostaviti, ali sigurno da će za tri dana istrčati na Poljud protiv Hajduka puno nabrijaniji nego što bi izašli da nisu uzeli ovaj bod. Europske utakmice donose veliko samopouzdanje i to će se sigurno vidjeti na Rijeci. Teško je reći je li bila lakša neka grupa koju smo mi igrali ili ova. Možda bi najteža bila grupa u kojoj dobiješ nekog Ukrajinca ili Rusa, ali najbitnije je da je Rijeka pokazala kako zna iskoristiti iskustvo svojih igrača. To je prava kvaliteta kluba i tako se postižu veliki rezultati. Pa tko bi predvidio da Dinamo u pet utakmica neće dobiti gol i da će se prošetati Rotterdamom? Sve su to sjajne stvari za hrvatski nogomet, zaključuje Kek.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.