MANJIM PLAĆAMA UNATOČ

Osijek nastavio graditi stadion

Srijeda, 01. travnja 2020. 00:45 Napisao  I. V.

Orbanova investicija ne ovisi o koronavirusu

NK Osijek objavio fotke s gradilišta
NK Osijek objavio fotke s gradilišta Foto: Facebook

NK Osijek gradi stadion unatoč najavama o financijskoj krizi zbog pandemije koronavirusa.

- Znam da je bilo planirano da stadion bude gotov do kraja 2020. godine, ali ako budemo kasnili nekoliko mjeseci, zar će to biti važno? Pa ljudi umiru od ove bolesti. Važni su životi. Čovjek snuje, Bog određuje. Tako da nisam zabrinut zbog toga da bi izgradnja mogla kasniti, sad ima puno važnijih stvari, kazao je predsjednik NK-a Osijek Ivan Meštrović.

Koliko god je zanimljiva građevinska kontrukcija novog stadiona, još je zanimljivija financijska konstrukcija mađarskog ulaganja u NK Osijek.

NK Osijek je prvi smanjio plaće igračima zbog očekivane financijske krize, ali dotok novca za gradnju stadiona nije zaustavljen.

Iza osječkog projekta stoji  kapital podobnih mađarskih tajkuna bliskih premijeru Viktoru Orbanu što znači da postoji politički interes.

Inače, mađarski parlament izglasao je zakon kojim daje zakonodavne ovlasti vladi premijera Viktora Orbana u suzbijanju globalne pandemije koronavirusa i znatno proširuje izvanredno stanje, bez konkretnog roka u kojem bi to moglo biti ukinuto.

- Orbanov zakon o izvanrednom stanju praktički eliminira opoziciju. Riječ je o kršenju temeljnih principa, što EU ne može prihvatiti. Europska komisija mora odmah djelovati. EU26, uključujući i Njemačku, mora pokazati da neće tolerirati ovakvu zloupotrebu korona krize, kazao je Norbert Röttgen, predsjednik vanjskopolitičkog odbora u njemačkom Bundestagu.

S obzirom na Orbanov politički diskurs, mađarski interesi u Osijeku postaju sve zanimljiviji središnjici EU.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.