Izborna skupština Orijenta 1919, predsjednik Saša Matijaš dobio novi četverogodišnji mandat

Srijeda, 07. rujna 2022. 21:19 Napisao/la  Igor Vranić

Radio sam u većih klubovima od Orijenta, u Rijeci, Fenerbacheu, Salzburgu... U svima se znalo dogoditi da plaće kasne. U Orijentu plaća nikada nije kasnila, kazao je Marinko Koljanin

Saša Matijaš dobio novi mandat
Saša Matijaš dobio novi mandat

Saša Matijaš postao je novi predsjednik Orijenta na Izbornoj skupštini kluba održanoj u Gradskoj vijećnici.

Novi mandat Matijaš je dobio jednoglasno kao jedini kandidat, novi&stari predsjednik izabrao je Upravni odbor članovi kojega su dopredsjednici Marinko Koljanin i Milivoj Miljković, te Velibor Panjković, Tihomir Dragoslavić, Karlo Dabolić, Josip Ostrogović, Luka Funčić, Jasmin Puhovac, Danijela Bradamante, Emilijano Bakarčić, Mladen Ćoza, Sanjin Ugarković, Siniša Zdjelar, Goran Živković, Mišel Ćapalija i Michael Hasler.

To su ljudi koji će Orijent voditi iduće četiri godine pod paskom Nadzornog odbora koji čine Edi Bradamante, Vedrana Spadoni Štefanić i Marijan Šegota.

Na Izbornoj skupštini Matijaš je detaljno iznio podatke netom završenog četverogodišnjega mandata i projekcije budućeg mandata.

Detaljna prezentacija svodila se na brojke, klupski proračun najvećeg kluba u Središtu Rijeka, koji djeluje kao udruga građana raste svake godine.

Matijaš je kao predsjednik 2017. godine zatekao proračun od 530.000 kuna, nakon toga svake godine  proračun je naglašeno rastao osim u godini koju je obilježila korona, zaključno sa 2021. godinom (1,2 mil, 2,3 mil., 2,3 mil., 3,2 mil kuna) višestruko je povećan.

Zanimljiva je projekcija proračuna za 2022. godinu!

Orijent bi na kraju godine trebao dosegnuti rekordni proračun (4,3 mil. kuna) u kojemu su se pojavile dvije prihodove stavke karakteristične za klubove, koji su dioničarska društva u privatnom vlasništvu.

Sušački klub ostvario je najveći prihod u povijesti od prodaje igrača (793.000 kuna) zahvaljujući transferu Kristana Fućka u Osijek, te prihod od televizijskih prava (500.000 kuna).

Budu li u budućnosti rasli prihodi od te dvije stavke, Orijent vrlo lako može postati dioničarsko društvo.

Za sada stalni uspon Orijenta počiva najviše na entuzijazmu Saše Matijaša i njegovih suradnika, u strukturi prihoda za 2022. godinu sponzori sudjeluju sa 1,6 mil. kuna.

- Radio sam u većih klubovima od Orijenta, u Rijeci, Fenerbacheu, Salzburgu... U svima se znalo dogoditi da plaće kasne. U Orijentu plaća nikada nije kasnila, naglasio je dopredsjednik Marinko Koljanin, koji je ukratko prezentirao sportsku politiku kluba.

Matijaš i Koljanin najavili su realnu mogućnost plasmana Orijenta u prvu ligu u idućem mandatu, ali u strogo kontroliranim uvjetima financiranja po čemu je Orijent pod Matijaševim vodstvom postao uzor u hrvatskom nogometu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.