Predrag Mijatović otkrio tajnu dugovječnosti Luke Modrića

Četvrtak, 09. lipnja 2022. 12:03 Napisao/la  SC

Kada je Luka stigao prije deset godina ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti ovakav scenarij, kaže Mijatović

Predrag Mijatović
Predrag Mijatović Foto: Marca

Predrag Mijatović veliki je fun Luke Modrića!

Crnogorski nogometaš pripada generaciji "zlatnih Čileanaca", postao je svjetski prvak kao junior zajedno s Prosinečkim, Šukerom, Bobanom, Jarnijem, Štimcem...

Na vrhuncu karijere igrao je sa Šukerom u Real Madridu, Mijatović je bio strijelac pogotka u utakmici protiv Juventusa u Amsterdamu kojim je Real Madrid nakon 32 goidne ponovo postao europski prvak, kasnije je postao direktor Real Madrida...

U razgovoru za španjolski radio, Mijatović je ovako objasnio fenomen Luke Modrića, koji u 36 godini fizički igra na nevjerojatno visokoj razini:

- Igrači nakon 33. rođendana počinu dobivati na težini, a profesionalci kao Luka gube na težini. Započeo je sezonu sa 71 kilogramom, a završio je sezonu sa 70 kilograma. To je njegova tajna, trajat će najmanje još godinu dana na ovoj razini. Nisam iznenađen s njegovim produljenjem ugovora, jer to zaslužuje, Luka je bio ključan igrač u prošloj sezoni. Kada je Luka stigao prije deset godina ni u najluđim snovima nije mogao zamisliti ovakav scenarij, osvajanje pet Liga prvaka. Velikani poput Ronalda Nazarija, Ibrahimovića i nekih drugih nemaju ni jedan, a Luka ih je osvojio pet. A najnevjerojatnije je da on želi još. Pričao mi je već o sljedećoj sezoni, o tome da moramo osvojiti novi naslov prvaka, da možemo puno u Ligi prvaka... Njegova ideja je završiti karijeru u Realu, ali ne razmišlja previše o tome. Najvažnija mu je sljedeća sezona. Ako Luka nastavi igrati na ovakvoj razini, može ostati u Madridu do kada želi. Luka ne želi ostati samo reda radi, nego želi pridonijeti velikim stvarima, kazao je Mijatović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.