PODCAST Vjekoslav Škrinjar: Bobana je ruka boljela dva mjeseca od toga pendreka

Srijeda, 13. svibnja 2020. 21:48 Napisao/la  SC
Zvonimir Boban u akciji
Zvonimir Boban u akciji

Sportklub je rezervirao poseban podcast na dan koji je označio kraj jedne i početak druge, nove ere, kad se odigrala čuvena utakmica Dinama i Crvene Zvezde, odnosno bolje rečeno, kad se nije odigrala.

Gost Sport Kluba bio je Vjekoslav Škrinjar, bivši hrvatski nogometaš i bivši član zagrebačkog Dinama koji je iz prve ruke svjedočio tim scenama.

ŠKRINJAR: Pomalo blijede, podsjeti me svake godine ovaj datum na taj susret, inače o tome uopće ne razmišljam, a nekad me i ljudi tijekom godine podsjete. Smatraju je povijesnom neodigranom utakmicom i početkom stvaranja hrvatske države, a ja sam još bio premlad da bi je smatrao takvom.

CVIJANOVIĆ: Vjerujem da si sve to prošao već milijardu puta dosad u ovih 30 godina, ali molim te da nam malo podrobnije opišeš što se uopće dogodilo, izašli ste na teren i vidjeli situaciju, Delije su probile ogradu, bacale stolice. Kako je to izgledalo?

ŠKRINJAR: Bilo je i s jedne i s druge strane nereda, ali mislim da su navijači Zvezde bili slobodni, nisu bili izolirani, i oni su krenuli batinjati normalne gledatelje na svojoj, južnoj tribini, policija nije reagirala jer je bila koncentrirana samo na sjever što je strašno iritiralo BBB, u jednom trenutku su ograde popustile i onda je nastao potpuni kaos. Mi se nismo pošteno ni zagrijavali, ali smo više promatrali što se događa. Kad je ta ograda probijena na sjeveru, onda su igrači Zvezde, koji su bili bliže BBB, potrčali u svlačionicu, a nama su isto rekli da svi uđemo u tunel, ja sam igrom slučaja ostao zadnji na terenu. Već se svašta događalo i na travnjaku. U jednom trenutku se vratiš nazad da pomogneš, nisam bio svjestan nekih stvari, nosile su me emocije, nisam razmišljao da bi se meni nešto moglo dogoditi jer sam nosio dres. Tad su i milicajci imali respekt prema nogometašima, i onda sam instiktivno išao zaštititi neke momke za koje sam vidio da dobivaju pendrekom.

CVIJANOVIĆ: I ti si dobio? Najpoznatija slika je taj Bobanov skok na policajca i ona slika gdje ga milicajac udara pendrekom pa se on brani. Malo je manje poznato da si ti prije toga dobio?

ŠKRINJAR: Da, Zvone mi je rekao da ga je ruka boljela dva mjeseca od tog pendreka. Da, i ja sam dobio po leđima i moram priznati da je to stvarno bolno kad pendrek udara. Masnica nema, ali fizioterapeut Čačković koji je bio strašno revoltiran, inzistirao je na tome da sutra idem slikati tu masnicu, ali ona je sutra nestala! Dobiješ kvrgu, ali brzo nestane, a ostane samo bol.

Cijeli razgovor pogledajte OVDJE

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.