PODCAST Stjepan Tomas: Predsjednik Fenerbahčea nije siguran je li Bjelica pravi trener

Srijeda, 06. svibnja 2020. 21:48 Napisao/la  SC
Stjepan Tomas
Stjepan Tomas

U srijedu je gost podcasta Sportkluba bio bivši stoper vatrenih, danas trener Stjepan Tomas

Sa Stjepanom Tomasom razgovarao je Josip Juraj Pajvot.

Teme su bile stanje u Turskoj, njegova igračka i trenerska karijera, ali su se dotaknuli i aktualnih prilika u Dinamu, mogućem novom poslu Nenada Bjelice i reprezentaciji.

SPORTKLUB: Kako je bilo doći u kao samostalan trener Antalyaspor?

TOMAS: Velika stvar za mene je bila biti trener u turskoj ligi gdje su samo dva strana trenera. Znao sam u što ulazim. Imao sam težak raspored u šest utakmica, a nisam dobio priliku sastaviti ekipu. Bez obzira, prihvatio sam kako bih krenuo svojim putem. Napravio sam pomak i zadovoljan sam s onim što sam napravio. Trebala mi je jedna pobjeda da ostanem. S tri boda više bi vjerojatno ostao siguran. Kad sam potpisao ugovor na 2 i pol godine očekivao sam da ću dobiti priliku kroz transfere dovest igrače i i napraviti ekipu i dobiti priliku za više, ali što je tu je.

SPORTKLUB: Fenerbahče je ponudio nezgodan ugovor Nenadu Bjelici, hoće li ga prihvatiti?

TOMAS: Čuo sam se s Bjelicom i on je kontaktirao dva puta s predsjednikom kluba. No, predsjednik puše na hladno i nije siguran je li Bjelica trener za taj klub pa je ponudio takav ugovor. Ne može Bjelica napraviti puno u nekoliko utakmica jer ne bi dobio priliku sastaviti i složiti ekipu u tako kratko vrijeme.

SPORTKLUB: Kako Bjelica razmišlja?

TOMAS: On tako nešto neće sigurno prihvatiti. Predsjednik mora reći da mu vjeruje ili ne. Bez toga nema napretka.

SPORTKLUB: Koliko je 2006. obilježila vašu karijeru, utakmica s Australijom?

TOMAS: Uvijek smo bili tako blizu, a tako daleko. Imali smo zajedništvo i karakter, ali ne i kvalitetu kao danas da nešto više napravimo.

SPORTKLUB: Tko vam je od hrvatskih trenera najbolji?

TOMAS: Hrvatski treneri su danas jako cijenjeni i sretan sam zbog toga. Ivan Jurić ima veliku perspektivu i budućnost. Vidim ga jako daleko.

Cijeli razgovoor pogledajte   OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.