SERGEJ JAKIROVIĆ

Maribor i Olimpija bili bi u vrhu HNL-a

Srijeda, 17. lipnja 2020. 20:26 Napisao/la  SC

Gost Sportklubovog podcasta

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

 

Gost Sportklubovog podcasta danas je Sergej Jakirović, novi trener Maribora s kojim će u borbu za naslov prvaka Slovenije.

SPORTKLUB: Ako postoji zanimljivija i napetija godina za jednog trenera, onda je takvu osjetio Sergej Jakirović? Dobili ste otkaz u Gorici, potpisali za Maribor, spominjao se i dolazak u Dinamo na mjesto trenera druge momčadi?

JAKIROVIĆ: Trenerski posao je takav, nadao sa se da ću ostati i dobiti Istru kao što su to dečki i napravili nekoliko dana kasnije. Puno smo napravili u debitantskoj sezoni, sa zadovoljstvom gledam na to razdoblje i ostajem navijač Gorice. Što se tiče Dinama nije išlo dalje od neslužbenih kontakata, ali me nikada nitko iz Dinama nije zvao. Specifičan je taj moj kontakt i dolazak u Maribor. Čudna godina - planirao sam s Goricom napad na Europu, a s Mariborom se sad borim za naslov.

SPORTKLUB: Kratko ste u Sloveniji, možete li komparirati kvalitetu HNL-a i slovenskog prvenstva?

JAKIROVIĆ: U Hrvatskoj je veći intenzitet, čvršće su i organizirane momčadi. Maribor i Olimpija bi u HNL-u bili u gornjem domu, ali ostali dio lige bi bio na granici prve i druge HNL.

SPORTKLUB: U Sloveniji još nema VAR-a, kako gledate na videotehnologiju u nogometu. Kratko ste se i susreli?

JAKIROVIĆ: Da, meni je VAR donio s Goricom pobjedu protiv Rijeke. Bio sam siguran da je Čolak zabio glavom, ali nakon pregledavanja snimke ispostavilo se da je igrao i rukom. Za VAR sam jer će nogomet biti pravedniji, ali i dalje odlučuje čovjek. Naime, da sam ja sudac išao bih u Rijeci gledati onaj kazneni udarac.

SPORTKLUB: Koja je trenerska filozofija Sergeja Jakirovića?

JAKIROVIĆ: Popularnost trenera se mijenja. Sad će neki reći Klopp, a ja sam ga pratio od Mainza. Guardiola, Ferguson, Mourinho, svi su imali velike proračune. Klopp je od nešto manje poznatih igrača stvarao zvijezde i to mi je ostalo upamćeno. Nisam opterećen sustavom, ali volim da moja momčad u svakom trenutku zna što radi. Kako se branimo i kako napadamo, e tu se onda vidi potpis trenera.

SPORTKLUB: Ne sjećam se momčadi koja je toliko ovisila o treneru kao Bjeličin Dinamo.

JAKIROVIĆ: Dobar sam s Bjelicom, slično razmišljam kao on. Rezultat je najveće mjerilo. Vi možete igrati dobro, ali bez rezultat nema opstanka. Dinamo uvijek ima cilj biti prvak, ulazak u skupinu Lige prvaka ili Europske lige se podrazumijeva. Neno je podignuo visoko ljestvicu, nije razmišljao da igraju imena i zato je uspio.

 Podcast pogledajte   OVDJE 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.