ZLATKO KRANJČAR

Otišao legendarni igrač Dinama

Ponedjeljak, 01. ožujka 2021. 11:02 Napisao/la  SC

Prvi prekinuo dominaciju Dinama i Hajduka

Otišao legendarni igrač Dinama

Zlatko Cico Kranjčar preminuo je u 65. godinI, bivši nogometaš i trener umro je u ponedjeljak u KB-u Merkur gdje je bio hospitaliziran zbog kobnih problema s jetrom.

Kranjčar je igračku karijeru započeo 1973. u Dinamu za koji je igrao deset godina među kojima navijačima Dinama zauvijek ostaje upamćena 1982. godina, kada je Dinamo postao prvak bivše države.

Za Dinamo je u 261 utakmici zabio 98 golova, u bečkom Rapidu dosegnuo je vrhunac igračke karijere, odigrao u 201 utakmica i zabio 106 golova.

Za reprezentaciju bivše države igrao je 11 puta, na zalasku karijere odigrao je prvu utakmicu za hrvatsku reprezentaciju protiv SAD-a.

Kao trener vrhunac je dosegnuo 2002. godine, kada je na klupi Zagreba postao hrvatski prvak, Kranjčar je prvi uspio prekinuti dominaciju Dinama i Hajduka.

Kao izbornik hrvatske reprezentacije plasirao se u završnicu SP-a 2006. godine, gdje je završio treći u skupini s Brazilom, Japanom i Australijom.

U trenerskoj karijeri vodio je Segestu, LASK, Slaven Belupo, Samobor, Al-Masry, Muru, Marsoniju, Rijeku, Croatiju Sesvete, Al-Shaab, DAC Dunajsku Stredu, Persepolis i Sepahan, bio je izbornik Irana i Crne Gore.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.