SAŠA MATIJAŠ

Ne znam odakle glasine da ćemo igrali na Rujevici

Ponedjeljak, 11. svibnja 2020. 17:38 Napisao  I. V.

Čak ne znam moraju li za kvalifikacijske utakmice biti postavljeni brojači budući da neće biti publike, kaže predsjednik Orijenta 1919

Vojko Obersnel i Saša Matijaš
Vojko Obersnel i Saša Matijaš

 HNK Orijent 1919 nije do 8. svibnja na svojoj službenoj stranici objavio revidirani godišnji financijski izvještaj i izvještaj o troškovima posrednika za 2019. godinu.

Prema pravilniku o licenciranju, isto je morao učiniti sedam dana prije nego što će Komisija za licenciranje HNS-a donijeti prvostupanjske odluke o licencijama.

Disciplinski pravilnik HNS-a u članku 93. koji govori o zanemarivanju obveza propisuje da će se klub koji neizvršava obveze koje proistječu iz pravilnika nogometne organizacije kazniti upozorenjem, ukorom ili novčanom kaznom dok se odgovorna osoba može kazniti upozorenjem, ukorom ili zabranom obavljanje funkcije do šest mjeseci.

- Izvještaj smo predali savezu 5. svibnja u skladu s rokovima. Imali smo tehničkih problema, pa nismo do 8. svibnja uspjeli dignuti izvještaj na službenu stranicu. Preko vikenda nismo uspjeli, imali smo tehničkih problema i u ponedjeljak, ali smo na kraju uspjeli objaviti izvještaje. Ne vjerujem da bismo zbog toga mogli imati problema, dokument je na vrijeme predan savezu, kaže predsjednik Orijenta 1919 Saša Matijaš.

Ako je po nečemu ova uprava Orijenta 1919 dignula standarde u hrvatskom nogometu, onda su to prezentacija troškova i pozitivna bilanca.

Unatoč tome Orijent 1919 neće 15. svibnja dobiti pozitivnu odluku Komisije za licenciranje, stadion na Kantridi ne ispunjava uvjete jer nisu postavljeni brojači i adekvatni semafor.

Orijent 1919 će se žaliti na negativnu odluku, Komisija za licenciranje konačnu odluku donosi 15. lipnja.

Grad Rijeka u međuvremenu bi trebao uložiti oko 1,5 mil. kuna, sredstva nisu osigurana u proračunu, sve jače dopiru glasine da bi Orijent 1919 kvalifikacijsku utakmicu mogao igrati na Rujevici:

- Ne znam odakle dolaze te glasine, nitko na tu temu sa mnom nije razgovarao. Čak ne znam moraju li za kvalifikacijske utakmice biti postavljeni brojači budući da neće biti publike. Mislim da je to moguće riješiti u tako kratkom roku, imamo nekoliko ponuda, ne vidim zbog čega nećemo stići na vrijeme. Brojači nisu kratkoročna investicija, oni se uvijek mogu premjestiti na drugo igralište, nisu problem troškovi koji povećavaju aktivu, ulaganja u Kantridu nije bacanje novca u vjetar, naglašava Matijaš.

Problem je da bi Grad Rijeka u financijskoj krizi trebao uložiti značajna sredstva u Kantridu zbog jedne utakmice ako se Orijent 1919 ne uspije plasirati u Prvu HNL.

Ako je moguće, racionalno bi bilo da Orijent 1919 jednu kvalifikacijsku utakmicu odigra na Rujevici, a da se Kantrida licencira kada Orijent 1919 postane prvoligaš:

- Nismo o tome razmišljali, nitko to nije iznio ni kao ideju, zaključuje Matijaš.

Financijsko izvješće Orijenta 1919 možete pročitati  OVDJE

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.