DRUGA HNL

Opatija u Vinkovcima doživjela prvi poraz ove godine

Nedjelja, 14. ožujka 2021. 14:58 Napisao/la  SC

U 36. minuti Zoran Bogolin promijenio način igre u obrani, stabilizirala se opatijska momčad u rasporedu s trojicom stopera, ali više od toga u Vinkovcima očito nije mogla

Karlo Miljanić (Cibalia) i Ivan Zgrablić (Cibalia)
Karlo Miljanić (Cibalia) i Ivan Zgrablić (Cibalia) Foto: Facebook/HNK Cibalia

Druga HNL - 22. kolo

CIBALIA - OPATIJA 2:0

Stadion Cibalia. Bez gledatelja

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 6

Strijelac: 1:0 Jazvić (24), 2:0 Jazvić (27)

Žuti kartoni: Lucić, Iveša (Opatija)

Crveni karton: Bogolin (70, predstavnik Opatije dobio drugi žuti karton zbog prigovora)

CIBALIA: Đaković 6,5, Karabatić 6, Laštro 6,5, Crnov 6 (62 Galić -), Oršolić 6, Pavlak 6, Baltić 6 (86 Nikolić -), Rugašević 6,5, Išasegi 6,5, Jazvić 7 (78 Knežević -), Miljanić 6,5 (78 Bubnjar -)

OPATIJA: Iveša 5,5, Maloku 5, Jukičić 5,5,  Zgrablić 5 (69 Malinić), Kukoč 5 (63 Rudan -), Glavaš 5 (36 Karamatić 5,5), Lucić 5, Pintarić 5 (46 Klapan 5,5), Bogolin 5, Matulja 5 (46 Furijan 5,5), Pejanović 5,5

Opatija je u Vinkovcima doživjela prvi poraz ove godine, Cibalia je do pobjede stigla za svega tri minute, koliko je Jazviću trebalo da kazni dvije pogreške u opatijskoj obrani.

U 24. minuti Jazvić je primio loptu u kaznenom prostoru sa Zgrablićem na leđima, napadač Cibalije u pasivnoj poziciji komotno se uspio osloboditi Zgrablića, iz okreta s 15 metara pogodio je gornji lijevi kut - 1:0.

U 27. minuti Jazvić je lijevom stranom pobjegao visoko postavljenoj obrani Opatije, Maloku je ipak uspio stići Jazvića u kaznenom prostoru, napadač Cibalije varkom tijela oslobodio se Malokua i loptu kroz noge Jukičića poslao u mrežu pokraj Iveše - 2:0.

U 36. minuti predstavnik Opatije Zoran Bobolin obavio je prvu izmjenu i promijenio način igre u obrani, stabilizirala se opatijska momčad u rasporedu s trojicom stopera, ali više od toga u Vinkovcima očito nije mogla.

Cibalia je prvi dio utakmice dominirala (60% posjeda lopte, 3/1 udarci u okvir), Opatija nije uspjela uspostaviti protok lopte.

U 8. minuti Bogolin je precizno ubacio s lijevog boka, Matulja je u padu glavom s 10 metara poslao u Đakovića.

Bila je to jedina opatijska prilika u prvom dijelu utakmice.

U drugom dijelu ušli su Klapan i Furijan, Opatija je očekivano djelovala nešto bolje u posjedu lopte, smanjila se na kraju utakmice dominacija domaćina (53% posjeda lopta), koji je mirno kontrolirao utakmicu.

Ništa konkretno igrači Opatije nije uspjeli učiniti s loptom u nogama do 89. minute.

Tada se Pejanović probio lijevom stranom do korner-linije, prošao pokraj Karabatića i iskosa uputio loptu prema drugoj vratnici, Đaković je dobro zatvorio kut.

Nije ni Iveša u drugom dijelu imao posla, Išasegi (86) je jedini uputio izravni udarac s desnog boka, vratar Opatije skrenuo je loptu.

Unatoč tome, Cibalia je prema igri bila bliža trećem nego Opatija prvom pogotku.

U 70. minuti sudac je isključio Zorana Bogolina zbog nesportskog ponašanja, formalno predstavnik Opatije isključen je zbog psovanja suca.

Bogolin je prvi žuti karton dobio nakon prigovora u 51. minuti, kada je Laštro igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac procijenio da to nije bilo dovoljno za kazneni udarac.