DRUGA HNL

Opatija u Vinkovcima doživjela prvi poraz ove godine

Nedjelja, 14. ožujka 2021. 14:58 Napisao/la  SC

U 36. minuti Zoran Bogolin promijenio način igre u obrani, stabilizirala se opatijska momčad u rasporedu s trojicom stopera, ali više od toga u Vinkovcima očito nije mogla

Karlo Miljanić (Cibalia) i Ivan Zgrablić (Cibalia)
Karlo Miljanić (Cibalia) i Ivan Zgrablić (Cibalia) Foto: Facebook/HNK Cibalia

Druga HNL - 22. kolo

CIBALIA - OPATIJA 2:0

Stadion Cibalia. Bez gledatelja

Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 6

Strijelac: 1:0 Jazvić (24), 2:0 Jazvić (27)

Žuti kartoni: Lucić, Iveša (Opatija)

Crveni karton: Bogolin (70, predstavnik Opatije dobio drugi žuti karton zbog prigovora)

CIBALIA: Đaković 6,5, Karabatić 6, Laštro 6,5, Crnov 6 (62 Galić -), Oršolić 6, Pavlak 6, Baltić 6 (86 Nikolić -), Rugašević 6,5, Išasegi 6,5, Jazvić 7 (78 Knežević -), Miljanić 6,5 (78 Bubnjar -)

OPATIJA: Iveša 5,5, Maloku 5, Jukičić 5,5,  Zgrablić 5 (69 Malinić), Kukoč 5 (63 Rudan -), Glavaš 5 (36 Karamatić 5,5), Lucić 5, Pintarić 5 (46 Klapan 5,5), Bogolin 5, Matulja 5 (46 Furijan 5,5), Pejanović 5,5

Opatija je u Vinkovcima doživjela prvi poraz ove godine, Cibalia je do pobjede stigla za svega tri minute, koliko je Jazviću trebalo da kazni dvije pogreške u opatijskoj obrani.

U 24. minuti Jazvić je primio loptu u kaznenom prostoru sa Zgrablićem na leđima, napadač Cibalije u pasivnoj poziciji komotno se uspio osloboditi Zgrablića, iz okreta s 15 metara pogodio je gornji lijevi kut - 1:0.

U 27. minuti Jazvić je lijevom stranom pobjegao visoko postavljenoj obrani Opatije, Maloku je ipak uspio stići Jazvića u kaznenom prostoru, napadač Cibalije varkom tijela oslobodio se Malokua i loptu kroz noge Jukičića poslao u mrežu pokraj Iveše - 2:0.

U 36. minuti predstavnik Opatije Zoran Bobolin obavio je prvu izmjenu i promijenio način igre u obrani, stabilizirala se opatijska momčad u rasporedu s trojicom stopera, ali više od toga u Vinkovcima očito nije mogla.

Cibalia je prvi dio utakmice dominirala (60% posjeda lopte, 3/1 udarci u okvir), Opatija nije uspjela uspostaviti protok lopte.

U 8. minuti Bogolin je precizno ubacio s lijevog boka, Matulja je u padu glavom s 10 metara poslao u Đakovića.

Bila je to jedina opatijska prilika u prvom dijelu utakmice.

U drugom dijelu ušli su Klapan i Furijan, Opatija je očekivano djelovala nešto bolje u posjedu lopte, smanjila se na kraju utakmice dominacija domaćina (53% posjeda lopta), koji je mirno kontrolirao utakmicu.

Ništa konkretno igrači Opatije nije uspjeli učiniti s loptom u nogama do 89. minute.

Tada se Pejanović probio lijevom stranom do korner-linije, prošao pokraj Karabatića i iskosa uputio loptu prema drugoj vratnici, Đaković je dobro zatvorio kut.

Nije ni Iveša u drugom dijelu imao posla, Išasegi (86) je jedini uputio izravni udarac s desnog boka, vratar Opatije skrenuo je loptu.

Unatoč tome, Cibalia je prema igri bila bliža trećem nego Opatija prvom pogotku.

U 70. minuti sudac je isključio Zorana Bogolina zbog nesportskog ponašanja, formalno predstavnik Opatije isključen je zbog psovanja suca.

Bogolin je prvi žuti karton dobio nakon prigovora u 51. minuti, kada je Laštro igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudac procijenio da to nije bilo dovoljno za kazneni udarac.


 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.