OPATIJA DANAS U PETRINJI Zoran Bogolin: Moramo igrati razumno na svakom metru kvadratnom da bismo došli do cilja

Nedjelja, 12. srpnja 2020. 09:46 Napisao/la  Igor Vranić

Vjerujem da će nam biti gušt igrati pred punim tribinama u Petrinji. Neće nam to smetati, nećemo podleći atmosferi, kaže trener Opatije

Momčad Opatije uoči utakmice u Petrinji
Momčad Opatije uoči utakmice u Petrinji

Nogometaši Opatije danas u Petrinji igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu za plasman u Drugu HNL, utakmicu protiv Mladosti od 18 sati izravno prenosi HNTV.

Utakmica se igra u neobičnim okolnostima nakon četiri mjeseca čekanja, dogovora i priprema, otegnulo se sve skupa u nedogled:

- Sretni smo što uopće igramo nogomet poslije svega što se događalo, mislili smo u jednom razdoblju da nećemo igrati. Da budem iskren, baš sam sretan da opet igramo! Ne osjećam neko opterećenje, prije puta u Petrinju odigrao sam košarku s prijateljima kao i obično. U Petrinji igramo prvo poluvrijeme, moramo stati na loptu, u takvim utakmicama nema ljepote u igri. Dva mjeseca smo radili, svaki dan smo se mučili, šteta bi bilo da propadne takav trud. Odlučit će detalji, koncentracija kod prekida, nema srljanja, ne smije nas ponijeti želja, moramo igrati razumno na svakom metru kvadratnom da bismo došli do cilja. Prvo poluvrijeme igra se u Petrinji, vidjet ćemo kako ćemo odigrati drugo poluvrijeme na Kantridi. Samo da u uzvratu ne moramo ganjati neki veliki zaostatak... Ali, dobro, cijeli život nešto ganjamo, kaže trener Opatije Zoran Bogolin.

Kvalifikacijske su utakmice specifične zbog kalkulantskog pristupa što odudara od načina igre koji protežira Opatija:

- Ja bih najviše volio da dignemo dva ili tri stopera visoko, da igramo jedan na jedan i da oni ne mogu izaći iz kaznenog prostora... To bi bio znak da ćemo sigurno izgubiti, ha, ha... S obzirom da Kurilić dugo nije igrao zbog ozljede, s obzirom da dugo nismo igrali teško je uopće govoriti o formi. Da smo prije današnje utakmice odigrali petnaestak utakmica u prvenstvu, bilo bi sigurno drugačije. Ne znam kako ćemo funkcionirati nakon ovako dugačke stanke, nije alibi nego stvarno ne znam. Nećemo srljati, moramo igrati pametno, zatvoriti sve rupe i čekati svoju priliku, da igrom pokušamo što prije postići gol i da se onda stisnemo tridesetak metara od svoga gola. Oni igraju pod većim pritiskom, igraju doma, mi još uvijek imamo šansu u uzvratu, druga je utakmica uvijek bitnija, smatra Bogolin.

Fizika u ljetnim mjesecima posebno dolazi do izražaja:

- Teško je vrijeme za igru, imamo mogućnost pet zamjena. Momčad je sada nešto mlađa nego prije, u sredini će igrati Lucić, Furijan i Weitzer, naprijed su Baltazar (Bogolin, op.a.) i Matulja koji su dosta mladi, Pejanović... Trkački možemo izdržati! Spremni su ući Lazić, Kovačevć, Čanković..., najavljuje Bogolin.

Opatija se za drugu ligu priprema nekoliko sezona:  

- Ušli smo u drugu ligu prije dvije sezone, pa smo sami odlučili da nećemo ući s obzirom da imamo nesreću što imamo posla s ovakvim gradonačelnikom. Sada smo odlučili da ćemo ući ako možemo. Ako ne uspijemo, nogomet će se i dalje igrati, bit će još kvalifikacija. Neću biti razočaran, sretan sam da igramo nogomet, da sam danas igrao košarku... Jasno da bi bilo bolje da igramo višu ligu zbog igrača, koji moraju dati sve od sebe da potvrde svoju kvalitetu! E, sad! Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo! Znamo da se u središtu igra najbolji nogomet, govori Bogolin.

Mladost će imati veliku prednost na tribinama, utakmica bi se trebala igrati pred punim stadionom u Petrinji:

- U utakmici između Marsonije i Junaka u Slavonskom Brodu bilo je 1500 ljudi! Mi nemamo svoj teren, cijelo vrijeme smo kao prosjaci! Zaboravimo na to i uživajmo! Vjerujem da će nam biti gušt igrati pred punim tribinama u Petrinji, osjećat ćemo se kao da smo doma, ha, ha... Neće nam to smetati, nećemo podleći atmosferi, zaključuje Bogolin.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.